Кауфланд изтегли опасен продукт

35
Потребителите, които са закупили засегнатия продукт, се призовават да не го консумират и да изхвърлят храната или да я върнат в магазина
Потребителите, които са закупили засегнатия продукт, се призовават да не го консумират и да изхвърлят храната или да я върнат в магазина Снимка: Dunavmost

В продукти с извара има потенциален риск от наличие на метални частици

Kaufland предупреди за изтегляне на потенциално рисков продукт.

Имайки предвид колко важно е качеството на продуктите, Ravensburg Milchwerke GmbH изтегля различни продукти с извара като предпазна мярка за защита на потребителите. Мярката идва след вътрешно идентифициране на потенциален риск от наличие на метални частици.

Дружеството реши да приложи принципа на предпазливостта и да изтегли всички потенциално засегнати партиди. Тази процедура се извършва в пълно сътрудничество със здравните органи и при пълно спазване на процедурата за информиране на нашите клиентидистрибутори, съобщават от Kaufland.

Изтеглянето засяга следните продукти със срок на годност и идентификационни маркировки:

Име на продукта: Kfree, нискомаслена извара, без лактоза, 200 гр.

Тегло (брой): 200 гр.

Ниво на мазнини: 0,3

Най-добър до: 28.09.2023

Баркод номер: 4335896563589

Идентификационен код: DE BW 08175 EG

Дистрибутор: Kaufland България

Продуктите с различен срок на годност не са засегнати.

Продуктите са по рафтовете в цяла Европа от средата на август. Продажбите на засегнатите продукти са спрени незабавно.

Потребителите, които са закупили засегнатия продукт, се призовават да не го консумират и да изхвърлят храната или да я върнат в магазина. Сумата за покупката ще бъде възстановена.

Металните частици в храната могат да причинят вътрешни наранявания, както и наранявания на устата и гърлото, ако се консумират. В този случай или при съмнение за вътрешни наранявания потребителите се призовават да се консултират незабавно с лекар и да съобщят, че е консумиран замърсен продукт.

При запитвания на разположение на потребителите е националният безплатен клиентски телефон 0800 12 220.

Безопасността на нашите клиенти и качеството на нашите продукти са наши основни приоритети. Изказваме съжаление за инцидента и сме направили всичко възможно да разрешим случая, за да гарантираме, че нашето производство продължава да отговаря на строгите стандарти за качество и безопасност на храните.

Предна част на продукта/наименование на продукта и идентификационен код:

Kfree нискомаслена извара, без лактоза, 200 g

На долната част на продукта е посочен срокът на годност:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    11g 23g
    Da xaa
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари