Шофиране с несъобразена скорост завърши с удар в ограда

0
Топлото време прави шофьорите невнимателни
Топлото време прави шофьорите невнимателни Снимка: БГНЕС/архив

За два по-съществени инцидента съобщават от ОДМВР Русе

На 1 август около 14:50 часа в гр. Русе на бул. Христо Ботев товарен автомобил „Ситроен Джъмпер“, управляван от 45-годишен мъж, при избиране на скоростта си, не се е съобразил с конкретните пътни условия, скоростта и интензивността на движението и състоянието на пътя, при което се е отклонил вляво, закачил е крайпътен бордюр, след което се е поднасъл вдясно по посока на движението си и се е блъснал в паркиран лек автомобил „Фиат“. В резултат на удара се е завъртял и се е ударил в автомобил „Фоолксваген“, а след това се е забил в ограда на имот и намиращо се зад нея дърво.

При произшествието е пострадал 45-годишният шофьор. След преглед в болница, му е установена диагноза - разкъсно-контузна рана на главата и хематом на гръден кош. Пътният инцидент е документиран по административен ред от екип на полицията, като причина за ПТП се посочва несъобразена скорост. Пробата за алкохол на мъжа е била отрицателна.

Бързо производство е образувано срещу водач, установен от полицията да управлява автомобил с положителна проба за алкохол. На 31 юли около 02:50 часа в Русе, на паркинга на магазин "Кауфланд - 2", екип на Първо РУ е спрял и извършил проверка на лек автомобил с марка "Ауди", при която като водач е установен 28-годишен мъж. При последвалата проба за употреба на алкохол служителите са измерили на шофьора положителен резултат от 1,55 на хиляда, концентрация в издишания въздух. На мъжа е съставен акт, издаден му е талон за медицинско изследване, след което е конвоиран до медицинско заведение и е дал кръвна проба. Анализът на кръвната проба е установил резултат от 1,89 промила. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай, който е образувал срещу 28-годишния бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари