Катастрофа на пътя Русе - Бяла затрудни движението

0
Шофьорите на спрените тирове проявяват търпение, докато изчистят пътя
Шофьорите на спрените тирове проявяват търпение, докато изчистят пътя Видео: Русе Медиа

От сутринта в региона има няколко произшествия

В Русенско снегът затвори главните пътища за камиони над 12 тона. Тировете изчакват на изходите за Бяла и за Разград, а заради катастрофа на 9-ия км на пътя Русе - Бяла временно бяха спрени и леките коли. В същото направление има и закъсали товарни автомобили, които са били неподготвени за зимата. От сутринта в региона има няколко произшествия, за щастие с леко пострадали.

Водачите, които изчакват, приемат спокойно ситуацията. „Ако тръгна малко по-нататък да закъсам, няма да е по-добре, ще изчакаме да изчистят пътищата и ще тръгнем. Мина преди малко един снегорин, ама то докато не спре да вали, то какво да чистят, не могат да го изчистят“, коментира Любомир Хаджийски, шофьор на камион, предаде Русе Медиа.

Колегата му от Молдова Николай Охотски също е на мнение, че това е нормална зимна обстановка. „Какво да кажа, снегът затрупа пътя, стоим, полицията не ни пуска, зима е. Вали сняг, нормално е“, споделя той.

26 снегопочистващи машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа в Русенско. 4-те фирми, които обслужват пътната мрежа в община Русе, са работили през нощта, като в момента продължава разчистването на главни и второстепенни пътища.

С 6 комбинирани машини се е включила фирма „Нелсен“, която поддържа пътищата в града. Те минават с третиращ препарат против заледяване, като за второстепенните улици се грижат два малки трактора. От фирмата са осигурили и служители, които ръчно третират падналия сняг. С две малки машини с гребла се почистват и малките улици в кварталите.

Общинското предприятие „Паркстрой“ също се е включило през нощта в разчистването на Централна градска част, като за района на двата парка и кея са осигурени два снегорина. При необходимост в снегопочистването ще се включи още една машина.

Фирма „Берус“ е започнала да разчиства малките населени места в общината през нощта. За момента 6 машини опесъчават пътната мрежа, като пътните артерии са почистени и напълно проходими.

По последни данни няма населени места без електрозахранване, вода и телекомуникации. Снежната покривка в областта е около 10 см., но до края на деня се очаква застудяване, което може да е предпоставка за обледяване.

През следващите дни обстановката в района ще се задържи с отрицателни температури в сутрешните часове. Очаква се валежите да спрат до полунощ днес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Гост
    Много е важно двата парка и кея да са почистени,а улиците на данъкоплатците ще чакат
  • 4
    1
    Защо продължавате....
    да се опитвате да лъжете народа???? Даже и кучетата вече ви се смеят. Камионите не били подготвени за зимните условия! Виновни са фирмите отговарящи за снегопочистването! Кога започнаха да чистят????? Когато полицията затвори пътя за камиони и отново ВЕЧЕ беше късно! БОКЛУЦИИИИИИ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари