Катастрофа на кръговото в Русе

2
Шофьорка засече автобус на градския транспорт
Шофьорка засече автобус на градския транспорт Видео: Русе Медиа

Двама пътници в автобус на градския транспорт пострадаха при инцидент на Кръговото кръстовище в Русе.

Лек автомобил „Сузуки“, управляван от жена, е засякъл автобуса, отнемайки му предимството. Заради инцидента движението в района бе затруднено, предаде Русе Медиа.

Катастрофата е станала малко след 10 часа. Автобус, който обслужва 6-та линия, се е движил от пазара в посока Пантеона.

„Както си карам в средна лента, ненадейно ме засича автомобил „Сузуки“, който ми сече буквално пътя, без да ми остави предимството, което по принцип аз го имам. Отнема ми предимство и при това положение набих рязко спирачки и стана така, че пострадаха двама пътници“, разказа шофьорът на автобуса Валентин Борисов.

По-лошо е ранен възрастен мъж на 79 години, който буквално е изхвърчал от задната седалка на стъпалата отпред. Той е с охлузвания и наранявания. Другата пострадала е възрастна жена, която се е оплакала от болки в гърдите заради удара в металните тръби, за които се хващат пътниците. И двамата са откарани с линейка на „Спешна помощ“ в болницата за преглед. Друга от пътничките – Иванка, е ударила леко ръката си, но не се е наложило допълнителен преглед.

Водачката на лекия автомобил се е опитала от най-вътрешната лента на Кръговото да завие към бул.“Липник“, вместо да изчака автобуса или по-рано да се пристрои в дясната лента за десния завой. При инцидента колата й се е качила на пешеходната зона, където е подлезът. За късмет в този момент там не е имало хора.

Причините за инцидента се изясняват, пробата за алкохол на водача на автобуса е отрицателна.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари