Катаджии раздават антистрес топки на шофьорите по пътя Русе - Бяла

0

Антистрес топки получиха изрядните шофьори по едно от трасетата с най-много инцинденти у нас – път I-5 Русе – Бяла, който е част и от международния коридор Е – 85, пише "Топ новини".

Операцията на изхода на Русе бе част от националната кампания „Шофирай отговорно и толерантно“, която от 12 до 23 май провеждат в цялата страна Институт за изследвания, образование и развитие „Отворена младеж“ и отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР.

Кампанията представлява осъществяване на специализирана полицейска операция по метода на широкообхватния контрол в комбинация с позитивна интервенция на представители на Института за изследвания, образование и развитие „Отворена младеж“ в посока на насърчаване на отговорното шофиране и намаляване на агресията на пътя преди абитуриентските балове и началото на активния отпускарски сезон.

Основно се проверява правоспособността, гражданската отговорност, минала ли е колата технически преглед, както и евентуални наличие на употреба на алкохол от водачите, използване на обезопасителни колани и т.н. Работим с таблети, с които се извършва проверка на момента за гражданска отговорност“, сподели главен инспектор Румен Кръстев началник сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Русе.

Той не пропусна да отбележи, че когато шофира, човек трябва да е изцяло концентриран. „Препоръките са да се избягват комуникациите, защото това отклонява вниманието на шофьора, което е честа причина за ПТП. Също така е важно да се спазват пътните знаци и маркировката. Знаете особено в този участък Русе – Бяла движението е много натоварено и трябва максимална концентрация и внимание от страна на шофьорите, колегиално и толерантно отношение на пътя“, каза още главен инспектор Румен Кръстев.

Провеждаме акцията за трета поредна година, като през тази тя е най-мащабна. Успяхме да обхванем всички 28 областни градове в България. След като бъдат проверени от служителите на „Пътна полиция“, изрядните шофьори получават една антистрес топка, чрез която да изкарат негативните емоции и да се качат по-усмихнати и толерантни на пътя. За радост повечето от тях са изрядни“, коментира Стоян Иванов от „Отворен Младеж“, като добави, че и самите шофьори приемат доста позитивно акцията.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари