КАТ ще отнемат книжки за летни гуми през зимата

1
ГЕРБ предлагат зимните гуми да станат задължителни за колите за периода от 1 ноември до 1 април
ГЕРБ предлагат зимните гуми да станат задължителни за колите за периода от 1 ноември до 1 април

Депутати от ГЕРБ и Реформаторския блок предлагат зимните гуми да станат задължителни за колите за периода от 1 ноември до 1 април.

Предложението е вписано в проект за промени на Закона за движение по пътищата, който бе внесен преди около 2 седмици в парламента и целеше да увеличи значително глобите за шофиране в пияно състояние и за превишаване на скоростта, пише "Труд".

Това е поредната депутатска глупост, коментираха шофьори пред изданието. Заради сбърканата организация на движението, лошото обучение и постоянния тормоз на хората по улици и пътища от катаджии стават повечето катастрофи, бяха категорични те.

Според проектотекста, ако автомобил е без зимни гуми през есенно-зимния период, шофьорът е застрашен от отнемане на книжка за 1 до 6 месеца и глоба от 50 до 200 лв. При повторно нарушение книжката може да се отнеме за 1 година, а глобата да стане 300 лв.

Поправката била гласувана на първо четене. До влизането й в сила наказание няма. Ако гумата обаче е износена или разкъсана, санкцията е 50 лева.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари