КАТ - Русе контролира трафика на кръстовището на "Париж"

0
Призовават се водачите на МПС да се движат с повишено внимание
Призовават се водачите на МПС да се движат с повишено внимание Снимка: Община Русе

Призовават се водачите на МПС да се движат с повишено внимание

От 21 октомври Водният цикъл затвори кръстовището на улица „Плиска“ с улица „Тулча“. Поради натовареността на пътния участък Община Русе отправи искане към ОД на МВР да осигури полицейски патрул в района за контролиране на движението. Още при проведените предварителни срещи с изпълнителя на строителните дейности Община Русе установи несъвършенства в проектната документация в частта, касаеща предложената временна организация на движението в района на кръстовището за периода на строително – монтажните дейности.

В тази връзка общинската администрация своевременно създаде необходимата организация светофарната уредба да работи, но с промяна в режима на пропускане на движението. За изпълнението на мярката е нужно технологично време по настройката на устройството.

Припомняме, че съгласно проекта посоченото кръстовище се затваря за движение на моторни превозни средства и същите ползват обходни маршрути. За периода на временната организация на движението улица „Митрополит Григорий“ - в участъка от улица „Плиска“ към улица „Студентска“, става еднопосочна, а улица „Студентска“ става двупосочна - в участъка от улица „Митрополит Григорий“ до улица „Тулча“.

Призовават се водачите на МПС да се движат с повишено внимание и да спазват стриктно въведената временна организация на движение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    daskal
    Преди час минах по "Липник". От кръговото на полицията до след кръстовището на "Олимп" е ЕДНА ГОЛЯМА КОЛОНА! Взех разстоянието за половин час.
  • 8
    2
    Внимание, пак ВиК изкоп!
    ЗАТВОРЕНА е също и ул. "24-ти май" (бивша ул. "Борис Савов") - стръмната паважена улица, през която се изнизват автомобилите от кв. "Мальовица" и кв. "Селяметя". По средата на пътя има широк изкоп на ВиК, вероятна авария или пак "Воден цикъл" - няма поставени обходни пътни знаци. Когато наближиш изкопа, тогава се чудиш накъде да минеш, за да слезеш на моста "Охлюва", както и в обратна посока нагоре към кварталите е същото!
  • 20
    1
    Минувач
    Идиоти общински, пренастройка на светофари и ВОД се мислят предварително, а не като се засере ситуацията.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари