КАТ глоби два пъти шофьор за едно и също нарушение

0
Фишовете са за нарушение, заснето от камера два пъти с 2 секунди разлика
Фишовете са за нарушение, заснето от камера два пъти с 2 секунди разлика Видео: NOVA

Фишовете са за нарушение, заснето от камера два пъти с 2 секунди разлика

Пълен абсурд или напълно нормално е да те глобят два пъти за едно и също нарушение? Този въпрос задава семейство от град Средец, което получило два електронни фиша за едно и също нарушение на Закона за движение по пътищата, заснето от камера на КАТ в интервал от 2 секунди разлика. След като, по думите им, в КАТ Бургас получили съвет да обжалват в съда, те потърсиха и съдействие от нас, информираха от NOVA.

На 9 април тази година, при рутинна проверка на „Пътна полиция”, Георги и Таня Палови от Средец разбрали, че имат невръчен електронен фиш за шофиране с превишена скорост в градски условия. При разрешение 50, колата била заснета да се движи с 85 км/час.

Глобата е 400 лв. Платих 280 лева, защото така е предвидено, с 30 % отстъпка и си мислих, че е това. На следващия ден получих съобщение на електронната си поща, че са преведени в полза на МВР 280 лв. и аз реших,че проблемът е изчистен. Взела съм си поука,не отричам нарушението в никакъв случай”, разказва Таня.

Миналата седмица обаче Георги отишъл в полицията в Бургас, за да подаде заявление за подмяна на документи за самоличност и шофьорска книжка. Служител на КАТ му обяснил, че не може да приеме документите, защото има ново невръчено наказателно постановление. Получили същата снимка, само че направена 2 секунди след тази, за която вече превели 280 лева.

И се оказа, че фишът е повторение на първия, който платихме, което е пълен куриоз, пълен абсурд. Отидохме веднага във „Видеонаблюдение”- Бургас. Там доста време разглеждаха и извадиха двете снимки. На едната с 84 км, когато е сниман от 130 метра автомобилът, а после другата снимка е от 60 метра от автомобила, вече е с 85 км/час. Фактически още един километър и второ нарушение в рамките на 2 секунди. Куриозът е, че едно нещо, което сме го платили веднъж, трябва да го плащаме втори път”, каза Георги.

Семейството получило съвет да обжалва втория електронен фиш в 14- дневен срок пред съда. Екип на NOVA потърси за коментар КАТ-Бургас

Извършена е проверка по случая, установено е, че няма човешка намеса. Просто е възникнало „наслагване” на кадри, поради тази причина са издадени два електронни фиша. Дублираният електронен фиш ще бъде анулиран”, обясни Пламен Николов- началник на Сектор „Пътна полиция” към ОДМВР – Бургас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук