Късметът напусна Радо Янков и Сани Жекова

0
Фотофиниш изхвърли Янков, Жекова аут на четвъртфинал
Фотофиниш изхвърли Янков, Жекова аут на четвъртфинал

Радослав Янков и Александра Жекова нямаха късмет в стартовете за Световната купа по сноуборд през уикенда.

Лидерът в генералното класиране в паралелните дисциплини Янков не стигна до финалите в паралелния гигантски слалом в Пьончан (Реп. Корея) на трасето, където са олимпийските състезания през 2018 г. Там, за разлика от Банско, съперниците караха по два ръна във фазата на елиминациите, информира Монитор.

Янков беше с първо време от квалификациите и избра червеното трасе в 1/8-финалния дуел с Андреас Промегер (Ав). В първия рън той спечели с 0,19 сек. Във втория кара на по-бавното синьо трасе и двамата завършиха наравно. След фотофиниш съдиите определиха Промегер за победител, а чепеларецът остана 9-и в крайното класиране. Това му осигури 290 т. и с тях той запази първото си място в дисциплината с 3490 т. и в генералното подреждане с 3810. Големият му съперник Бенямин Карл също загуби от Аарон Мус (САЩ) и не успя да го изпревари.

Промегер спечели състезанието, като елиминира последователно Дмитрий Самсербаев (Рус), Далио Кавизел (Швейц) и своя сънародник Себастиан Кислингер на финала. Следващият старт на Янков е на 25 февруари в Москва на паралелен слалом.

Жекова, която стана 4-а на бордъркроса в събота, пък влезе с 13-о време сред 16-те за четвъртфиналите във Фелдберг (Гер). Тя обаче завърши трета в своята 1/4-финална серия и остана също 9-а, което й осигури 290 т. С тях е 7-а с 1610 т. Чехкинята Ева Самкова спечели големия финал с невероятно каране. Тя потегли поне с 40 м зад Линдзи Джакобелис, Хлое Трепьош и Беле Брокхоф заради забавяне на старта. После ги застигна в долната част на трасето и ги изпревари с 4-5 метра.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари