Къщата с фалосите в Русе може да е първият законен публичен дом в България

7
Къщата с фалосите в Русе може да е първият законен публичен дом в България

Русе може да стане първият град, който да има законен публичен дом у нас.

Местните жрици на любовта са готови да извадят спестените пари за изграждането му, ако в България се узакони най-древната професия. Те твърдят, че вече са обсъждали идеята си с представители на ресторантьорския и хотелиерския бизнес.

Секс труженичките смятат, че бизнес инициативата им може да се осъществи в кратки срокове. На ул. "Олимпи Панов" в Русе пустее т.нар. Къща с фалосите. В Държавния архив се пази проектът на арх. Иван Вайс за двуетажен публичен дом, който е от 1894 г. Стари русчуклии твърдят, че преди години леките жени са обитавали точно нея.

Идеята да се легализира проституцията, за да има здравен контрол и приходи от данъци, не е нова. През 2007 г. МВР и Националният борд по туризъм започнаха работа по създаването на проектозакон, който да гарантира контрол върху най-древната професия и държавата да събира пари от нея. Идеята обаче замря и в момента думата "проституция" присъства само в Наказателния кодекс, който я преследва като насилствено принуждаване към този вид дейност.

Проституцията е законна и регулирана в 7 европейски държави и Турция. Раят на платената любов са Холандия, Германия и Швейцария.

Източник: Север
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари