Кърменето не е сране, бе!

13
„За“ и „против“ кърменето на обществени места!
„За“ и „против“ кърменето на обществени места!

Достатъчно ли образно се изразих, че да ме разбере всеки?

Ей, какво доживях… дискусия на тема: „За“ или „Против“ кърменето на обществени места!

Карам си аз един въздълъг уикенд, включващ и така неприятния за всички понеделник. Решавам вечерта, преди да си легна, да се информирам, все пак! Дългът ме зове! И какво да видя?

„ДЕБАТЪТ!“

„За“ и „против“ кърменето на обществени места! Първоначално реших с абсолютно безразличие да отмина темата… В смисъл, сериозно ли някой обсъжда това? „За“ и „против“ дали да си нахраня детето… Пълен абсурд

За мой ужас обаче, днес сутринта това бе водеща тема в сутрешните блокове. И Виктор Николаев, който ми е безкрайно симпатичен, по незнайна причина, ръсна следното нещо:

„Учудих се, че темата предизвика подобен дебат. Веднъж и у нас да има спор по тема, която вълнува белите страни.“

Ясно ми е какво имаше предвид водещият, който от няколко дни не е на себе си, че трябва да коментира разводът на Николета Лозанова и Валери Божинов: Ура, че не говорим за това, как Валери и Ники Михайлов спят в една стая на националния лагер!

Разбирам го -на този фон всяка друга тема изглежда като философския камък!

Да де, ама спорът за кърменето на обществени места в „белия свят“ е минал някъде преди 30 години, така че „Ура“, ама друг път!

Какво ли не прочетох като статуси и коментари…

Че било „циганско“ (!?!?!?!), че не било етично, че било гнусно, че можели да се прикриват с нещо, че и „срането“ е физиолигична нужда, ама видите ли си имало тоалетни, че имало стаи в моловете за въпросната дейност…

И най-учудващото от всичко е, че най-възмутена е българката! Не българинът, а българската майка. Тази същата, която отказва да кърми, за да не си развали бюста! Тази същата „дама“, чиято най-голяма мечта е да бачка две години в Англия, да бере ягоди, за да си сложи силикон. Та тази същата дама, е „възмутена“.

Искам да кажа няколко неща на всички „Против!“:

Първо: В мола има стаичка за повиване, а не за кърмене!

За разлика от всезнайковците, аз съм влизала в подобна и там място за сядане няма. Там, най-просто казано, е тоалетна за бебета. И тъй като бебета акат в памерси, там те се сменят.

Второ: Кърменето е изключително важен процес, както за бебето, така и за майката.

Мъничето ревва и майката започва да отделя кърма. Тук го няма моментът, в който си казваш - 12 часът е, време за обяд. Имаш ревящо бебе и цица, с която да го нахраниш. Просто и ясно! И ако гладното бебе те свари в мола, ами…храниш го!

Трето: Аз пък имам проблем с всички мутреси в мола, които ходят полуголи, циците им стигат до гърлата и ядат junk foods.

Неприятни са ми, извръщам високомерно очи като ги видя, но в крайна сметка проявявам великодушие и не отивам да се карам с тях за начина, по който изглеждат.

Четвърто: Да се прикриват ли казахте?

С шалче нали? Или с бебешкото одеалце…?  Ама защо не! Защо едно новородено да не бъде лишавано от кислород докато се храни, заради нашето тенсогръдие. Преувеличавам -я пробвайте довечера да се завиете през глава и да се опитате да изпиете една чаша вода, например. Няма да ви е приятно. А сега си представете половин час да си стоите така и да се храните междувременно!

И пето, но не на последно място: Кърменето не е сране, бе хора!

Напълно умишлено написах толкова отвратително заглавие, за да може и най-големият дебил да схване идеята. А тя е простичка – поемането на храна няма нищо общо, като физиологична нужда, с отделянето на храна. Всеки, който изпита порив за хранене - моля, нека се скрие някъде, защото пречи на…арменския поп!

Емил Роберт Коен написа нещо интересно в личния си профил във фейсбук и то е, че „дебатът“ е „дивашки“ и че сме „диваци“, ако не можем да приемем нормално една кърмеща майка. Но не, не е дивашки дебатът, защото диваците имат особено светоусещане и когато се стигне до физиология, те са изключително отворени към нея. Никой дивак няма да се скандализира, ако види кърмеща майка, при положение, че „дивачките“ не знаят какво е сутиен, камо ли мол и обществено място, та да се и възмутят!

Така че дебатът не е дивашки, а просташки! И просташко е невежеството ни на подобни теми!

Източник: No-comment
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари