"Каритас" Русе отбеляза 25-тата си годишнина

0
Каритас Русе е създадена през 1992 г. като благотворителна независима обществена организация, която осъществява социалната дейност
Каритас Русе е създадена през 1992 г. като благотворителна независима обществена организация, която осъществява социалната дейност

Днес, в зала 1 на Областна администрация – Русе, беше отбелязана 25-тата годишнина от учредяването на Каритас Русе.

На събитието присъстваха заместник-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров, началникът на отдел „Обществено здраве“ в Община Русе Катя Петрова, изпълнителният директор на Каритас Русе Стефан Марков и генералният секретар на Каритас България Емануил Паташев.

По повод 25-тата годишнина от учредяването, беше организирана конференция на тема „Заедно в помощ на ближния“, в която участие взе и г-жа Катя Петрова.

Г-н Григоров приветства присъстващите и връчи поздравителен адрес на г-н Марков от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. „Благодарение на професионализма и всеотдайността, които влагате Вие, членовете и доброволците в сдружението, предоставяте възможност за изява и участие на хората в неравностойно положение, отстоявате правата и интересите им, както и работите по важни въпроси, свързани със създаването на подходяща среда за тяхното развитие, мотивиране и реализиране в България“, се казва в адреса от русенския градоначалник.

Каритас Русе е създадена през 1992 г. като благотворителна независима обществена организация, която осъществява социалната дейност на Католическата църква в Никополска епархия, съгласувайки и съобразявайки дейността си с препоръките на епархийния епископ. Каритас Русе е част от неправителствения сектор в България, извършва обществено-полезна дейност в помощ на крайно нуждаещите се, изпълнявайки  християнската повеля за действено милосърдие и воля за  изграждане на едно по-справедливо общество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари