Кариерен форум "А сега накъде?" се проведе в Русе

1

Събитието се проведе в Доходното здание и в него се включиха над 120 ученици от русенските средни училища

За трета поредна година Младежкият парламент към Общински младежки дом - Русе организира кариерното събитие „А сега накъде?“. То се проведе в Доходното здание и в него се включиха над 120 ученици от русенските средни училища. Те имаха възможност да получат подробна информация за специалностите на 12 български университета, както и да се запознаят с дейността на две кандидат-студентски фирми.

„Изборът, който ще направите днес, предопределя вашето бъдеще. Приканвам ви да се насочите към специалността, която ще изучавате и не само ще ви носи приходи, а и вътрешно удовлетворение и радост“, обърна се към учениците заместник-кметът Енчо Енчев.

Той изказа специална благодарност към членовете на Младежкия парламент за организирането на форума и им пожела да не спират да работят в полза на младежта.

Професионалисти от Русе от различни сфери също бяха поканени на събитието. Те разказаха за своята работа, като младежите имаха възможността да зададат въпросите си към тях. Представители на фирми, подпомагащи подготовката на документи за кандидатстване в чужбина, запознаха младите хора с възможностите за кариерно развитие извън България.

Форумът се провежда в помощ на учениците, които все още не са избрали къде ще продължат образованието си, и е отворено за всички бъдещи студенти.

С минута мълчание от присъстващите бе почетена и паметта на Васил Левски, чиято гибел отбелязваме на днешната дата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    До 1
    А още по вероятно е, да отидат да учат и живеят в страни на запад от нас.И аз нямам представа,колко ще отидат на запад и колко на изток?
  • 4
    3
    Така е
    Без РУ
  • 5
    2
    Гражданка
    Няма страшно. Ина един дето опложда наред и ще вдигне прирастта.
  • 5
    1
    Гражданин
    Някой има ли представа колко от учениците отиват да учат в други градове и колко остават в Русе. Миналата година наборът завършващи беше 800....Вероятно по-голямата част ще отидат да учат и живеят в други градове.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари