Капка: Волене, хайде да се разведем!

1
Човекът, който беше до мен, имаше име, сега е „Пудела“
Човекът, който беше до мен, имаше име, сега е „Пудела“ Снимка: Булфото

Потърсихме Капка Георгиева, за да разберем какво се случва с нея напоследък. Научихме, че подготвя силен медиен проект. Също така е ясно, че не си е загубила качеството да е емоционална и откровена за всичко, което мисли, особено за бившия си мъж, но все още настоящ съпруг Волен Сидеров, пише Всеки ден.

Г-жо Георгиева, да кажете първо на читателите ни с какво се занимавате в момента?

В началото на февруари стартирам с нов новинарски сайт, който ще се казва „Бумеранг“. Сайтът ще бъде изцяло политически и ще отразява цялостната картина не само в България, но и в световен мащаб. В момента у нас превес имат новините, които касаят Балканите и Източна Европа, с проруска ориентация. Ако следите обаче новините по Си Ен Ен, Би Би Си, Евронюз и т.н., пред вас ще се открие съвсем друга картина от тази, която ни се представя. Имам съгласието на водещи коментатори от западната преса да участват в сайта с анализи, които ще представят политиката в нейната цялост и пълнота.

България е разположена на стратегическо място, тя не е остров сред нищото и поради този факт е обект на наблюдение и стриктни анализи от страна на Великите сили, както и част от целия геополитически процес. В момента родните медии поднасят на българите предимно криминални, жълти новини, плашат народа с катастрофи, побоища, лавини и природни бедствия. Ние не сме аборигени и внушението, че се самоизтребваме от тъпотия, алкохолизъм и деградация, е обида към интелекта ни. Битови престъпления винаги е имало и ще има по цял свят, но внушението, че сме останали шепа деградирали типове, които махат с брадви един срещу друг, е целенасочено, а целта е нихилизъм, самопрезрение и отказ от гражданско участие в реалната политика.

Следите нещата в държавата, какво най-много ви дразни от това, което се случва в политически план?

Дразнят ме изкуствено създадените политическите проекти, на които олигархията продължава да залага. Чудя се как продължават да се изливат милиони за проекти, които отдалеч дрънчат на кухо. Ние, българите, трябва да приемем факта, че правителствата се сменят в момента, в който се изчерпят откъм съдържание. В Европа това е обичайна практика. В Италия например се случва да има избори през 3 месеца, докато властта не пасне на пулса на народа.

Според пресата младите, талантливи българи са емигрирали, а тук са останали шепа дементни старци и малоумните им внуци. Едните задължително ядат бой от циганите, в случай че откажат доброволно да им дадат пенсиите си, или умират под гумите на някой пиян шофьор без книжка, или загиват в някое природно бедствие. Другите се самоизтребват, друсат се до смърт, а тези, които все пак предпочетат природосъобразния живот, стават жертви на лавина например. Тези внушения са психологически трик от страна на властта, чрез който народът се държи в подчинение, самоунижение и самоненавист. Целта е да си кажем: „Вижте колко сме прости, калпави, неблагодарни, изобщо – боклук. Добре че все още има някой пич, който да иска да ни управлява!“.

Хората говорят, че със сина ви правите всичко, за да върнете партията „Атака“ в този вид, в който беше идеята й при създаването, вярно ли е това?

Партия „Атака“ беше създадена с цел да изобличи забогателите чрез власт, оялите се от власт, селяндурите и наглеците, облечени във власт. Затова и през 2005 г. реализира този безпрецедентен успех, като от раз взе 9% на изборите. Пет години по-късно тя се разцепи на две крила – едното представляваше новите нискочели безгръбначни, на които държавните облаги се усладиха и решиха да се окопаят в топлата държавна кочина. Другото – към което спадаме аз, синът ми и половината тогавашни депутати, настояхме „Атака“ да продължи да бъде изобличител, а не съглашател с властта. Поискахме оставка на ръководството, основахме „Национал-демократичната партия“, получихме трибуна в медиите и като финал на изборите през 2014 г. гръмна Костинбродската афера с фалшивите бюлетини. Не стана ясно колко фалшиви бюлетини бяха употребени в тези избори, но явно бяха достатъчно, за да заличат представата за честни избори. След това целият народ е свидетел на падението и на политическата агония на „Атака“. „Най-българската“ партия заигра казачок под чужда нагайка.

Защо намаляха избирателите на „Атака“ и се стигна дотам тя едва да се добере до парламента?

Вие се шегувате! „Атака“ отдавна няма избиратели, а купува вот. Говори се, че неглижирано от вас „добиране“ до парламента струва скъпо. Защо, след като се „добере“ до властта, се превръща в „златен пръст“, „платинен пръст“, в момента говорят, че е „диамантен пръст“? Защо въпросното „добиране“ според вас се измерва в благородни метали и скъпоценни камъни?

Вие познавате Волен, много хора се питат това неговото театър ли е, или по този начин смята, че трябва да присъства в политиката?

Както казал циганинът: „Мешано, бащице“! И едното, и другото. Властта изкушава, съблазнява, обладава, подлудява и подчинява тези, които имат слаби ангели, слаба воля. А и не бих нарекла театър слугинажа пред чужда държава. Бих го нарекла пошлост и държавна измяна.

Били сте толкова време до него, страхувате ли се понякога, че при тези сблъсъци с хора от народа може някога да пострада много фатално?

Човекът, с когото някога се борех и работех, имаше име, сега е известен като „Пудела“. Пуделите си имат господари и тяхна е грижата дали домашните им любимци могат да пострадат. Моят домашен любимец е чихуахуа и се казва Йода. Тежи 1 кг и 200 грама, но не се страхувам за него, защото е смел и всички кучета в квартала го обичат и уважават – и санбернарите, и питбулите.

Емоционална сте, винаги казвате каквото мислите, съжалявате ли някога за това свое поведение?

Да казваш това, което мислиш, не е въпрос на емоция, а на доблест и чест. И това качество се цени високо и от приятелите ти, и от враговете ти.

Как си обяснявате факта, че Волен не ви дава развод, а се говори, че стяга брак с Деница Гаджева, дали смята да живее като арабски шейх?

Трябва ли фактите да бъдат обяснявани от чужда гледна точка? Според мен става въпрос за мързел и забатачване на проблемите. Нека ми изпрати свой адвокат, за да решим бързо въпроса с развода.

Наскоро той заяви, че не обичал амбициозните жени като вас.

Сигурно е прав, когато казва, че той и приятелката му са лишени от амбиции хора. Тогава нека и двамата да се откажат от политиката, в която се озоваха благодарение на моите амбиции за чест и справедливост. Това означава и двамата да престанат да се ползват от привилегиите на властта и да се реализират в професиите, които са си избрали. Той е завършил семинария и би следвало да стане поп, а Деница има диплома на машинист на влак. Да работят това, което са завършили.

Заплашвал ли ви е някога Волен?

Никой никога не ме е заплашвал.

Питали сме го за вас, той никога не желае да каже нито дума. На какво се дължи това негово мълчание?

На страх да не усили моето влияние сред хората.

Павел Чернев каза пред вестника ни, че скоро ще излезе една истина – за катастрофата на магистрала „Тракия“. Вие бяхте по делата заедно с Волен, ще разкриете ли сега каква е истината за този инцидент?

Спомням си как през 80-те години на миналия век на една писателска вечеря Веселин Андреев заяви, че ще разкрие истината за отряда „Чавдар“. Всички присъстващи затаихме дъх, защото Тодор Живков тогава беше в апогея си. В края на вечерта Веселин Андреев така се напи, че падна под масата, без дума да обели за отряда на Тато. Същото е и с истината за магистрала „Тракия“. Аз самата не съм присъствала на инцидента, така че, ако нещо ново излезе, ще съм любопитна да го прочета.

Как трябва да е ориентирана България според вас? Към Русия, САЩ или Европейския съюз?

Първата и единствена задача пред всеки български политик или общественик трябва да бъде стремежът да върши всичко възможно, за да се развива държавата ни икономически, да използва всички възможности, за да направи живота на обикновения човек колкото се може по-добър. Защото истинският проблем на малкия човек у нас са доходите, а не лавинната опасност. България вече избра своя път, като влезе в ЕС и НАТО. И този път няма алтернатива. Защото, хайде да не се лъжем, българската икономика към настоящия момент съществува основно благодарение на парите, които идват по европейските програми. Това е истината.

Трябва веднъж завинаги да се отървем от този андрешковски синдром, да спрем да се самозаблуждаваме, че ние сме най-големите тарикати, които ще преметнат всички останали. Да се спре с порочната практика да се говори едно, а да се върши точно обратното. Този номер вече няма да минава. И последният доклад на Европейската комисия всъщност директно заявява точно това. Защото след предупрежденията ще последват и конкретни наказателни мерки, а това вече ще бъде фатално, особено в положението, в което се намира държавата ни. България не трябва да слугува на нито една чужда сила, независимо коя е тя, а да започне да играе по правилата и да защитава на първо място собствения си интерес.

Бихте ли участвали в шоу като „Биг Брадър“, т.е. доколко сте готова да разкриете себе си пред широката публика?

Всяка година получавам покани за участие в „Биг Брадър“, но досега отказвам, защото за мен самата идея на това риалити е да показва сблъсък на характери и интелект, а не вадене на топки от кофи с помия, какъвто вариант се разиграва на родна почва.

Помагате ли за внучето?

С Капчето налагаме традиция на уикенди с преспиване – рисуваме, четем, драматизираме приказки. Тя е на 4 години и вече чете и може да пише печатно буквите. Идва и майка ми, трите си правим женски партита.

Накрая, какво бихте пожелали на всички българи?

Да имат повече вяра и съпричастност помежду си, да виждат красивото, а не грозното в живота. Защото самочувствието се гради с благородни постъпки, а не с лъжи.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари