Капитан Дарина Христозова: Авиацията винаги е била в моето семейство!

0
Тя е пилот на самолет "Спартан" в Авиобаза "Враждебна"
Тя е пилот на самолет "Спартан" в Авиобаза "Враждебна" Снимка: БНТ

Тя е пилот на самолет "Спартан" в Авиобаза "Враждебна"

Авиацията винаги е била в моето семейство, дядо ми, баща ми са авиатори и бях повлияна от идеологията, от каузата. Това разказа пред БНТ капитан Дарина Христозова в празничното издание "Денят на храбростта".

Тя е пилот на самолет "Спартан" в Авиобаза "Враждебна".

Тя допълни, че не се чувства дискриминирана в редиците на българската армия, критериите са едни и същи и значение имат качествата и ежедневната подготовка, тъй като машината "не познава" дали е управлявана от мъж или от жена.

"Завършвайки в Долна Митрополия, бях назначена в Авиобаза "Крумово", по това време жените бяха допускани само до вертолетната авиация. След което кандидатствах по една програма в САЩ, връщайки се в България се присъединих към Авиобаза "Враждебна", разказа капитан Христозова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    1 до 2
    Пропускаш генералите. Сигурно на всеки самолет се падат по поне двама генерали. Същото е с корабите и адмиралите. Изобщо да не дава господ да ни се налага тази армия да ни пази.
  • 5
    2
    Грую
    На 5 здрави самолета - 300 пилота от лейтенант до полковник с по една шапка държавна заплата...
  • 2
    1
    русенец
    Тази кака ли блъсна и потроши единият от спартаните при непозволено движение на самолета в хангара? Мисля, че още не са го оправили.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари