Канят на фолклорен фестивал в Сандрово

0
800 участници ще се включат в „Сандрово пее и танцува“
800 участници ще се включат в „Сандрово пее и танцува“ Снимка: Русе инфо

Фолклорният фестивал „Сандрово пее и танцува“ ще се проведе на 30 юни, събота.

До момента са регистрирани около 800 участници на различна възраст от над 60 групи. Фестивалът ще е с конкурсен характер в осем раздела – автентичен фолклор, изворен фолклор, обработен фолклор, авторски обработки на песни, клубове за народни хора, дуетни изпълнения, индивидуални изпълнители до 18 и над 18 години.

Целта е да се осигури възможност за изява на любителските клубове за народни песни и танци от всички краища на страната, с което да се стимулира интереса и любовта на поколенията към фолклорното наследство.

Празникът ще започне в 9:30ч. с изпълнения на домакините от НЧ „Васил Левски – 1928“ – с. Сандрово, а в 10:30 ч. ще се състои официалното откриване на събитието. По програма участията ще продължат до около 19:30ч. За всички клубове е осигурен безплатен обяд. Гост-изпълнител на тазгодишното издание на фестивала ще бъде Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ с главен художествен ръководител Богдан Донев, който в обедната почивка ще изнесе богата концертна програма

Фестивалът се реализира с подкрепата на Община Русе чрез програмата за финансиране на проекти в областта на изкуството и културата, политическа партия ГЕРБ, Кметство Сандрово и НЧ „Васил Левски – 1928“ – Сандрово, както и с финансовата подкрепа на сем. Здравка и Валентин Йорданови.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари