Канабисът помага за отказ от кокаин

0
За целта се използва медицински канабис
За целта се използва медицински канабис

Марихуаната може да помогне при отказването от т.нар. твърди наркотици, като например хероин и кокаин,пише Actualno.

Тази концепция на лечение от наркотична зависимост започва да придобива популярност и в Съединените американски щати, твърди в свой материал по темата CNN.

Идеята е, че няма начин зависими от твърди наркотици хора да спрат рязко употребата им, а е необходим период на приспособяване на тялото, с постепенно намаляване на зависимостта му към наркотичната отрова.

Една от фазите на "свикване" към новия начин на живот може да бъде употребата на марихуана вместо твърд наркотик в кратък период от време. Мексико легализира марихуаната за медицински цели По думите на Джо Шранк, програмен директор и основател на движението High Sobriety, което подкрепя теорията за полезността на марихуаната в отказа от наркотици, в Лос Анджелис център за наркозависими прилага с успех тази методика.

За целта се използва медицински канабис. На противоположното мнение обаче е Тод Стъмбо, директор на център за наркозависими в Джорджия. Според него е абсурдно да се ползват терапии, за които няма научни доказателства.

Д-р Нора Волков, директор на Американския национален институт за отказ от наркотиците потвърждава, че досега научно не е открито вещество, което да е ефикасно в борбата с кокаина.

Канада легализира марихуаната Относно научните измерения има и друга гледна точка – според Ясмин Хърд, директор на Института по наркотична пристрастеност в училището по медицина в Маунт Синай, в марихуаната има наличие на определени вещества – канабидоиди, като едно от тези вещества е тетрахидроканабинол (Δ9-tetrahydrocannabinol – THS), а другото се нарича канабидиол.

THS е веществото, което стимулира рецепторите в мозъка ни, когато използваме канабис и ни кара "да се отнесем". Канабидолът обаче има противоположното действие и точно той може да помогне в „преобръщането” на някои от промените, които стават факт при употреба на хероин.

Проблемът е, че все още не се знае в пълна степен как точно работи канабидолът - изследванията по въпроса продължават.

Източник: actualno
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари