Камери заснеха убийството на брата на Ким Чен Ун

0
Две жени допират до лицето му кърпа с някаква течност
Две жени допират до лицето му кърпа с някаква течност Видео: Ройтерс

Камерите за видеонаблюдение на летището в малайзийската столица Куала Лумпур са записали нападението над заварения брат на севернокорейския лидер. 

Видеото показва от два различни ъгъла жена, която застава зад мъж и обхваща лицето му с двете си ръце, а после се отдалечава. Друга жена бързо се отдалечава в друга посока след нападението, макар да не е ясно дали тя също участва в него, пише БТА.

Вижда се как Ким Чен Нам се препъва и бърше лицето си след нападението, а по-късни кадри го показват как търси помощ, сочи лицето си, а после бива съпроводен до медицински пункт.

На пресконференция в неделя полицията каза, че нападнатият е казал на служители от митническата служба на летището, че две жени са допрели до лицето му кърпа с някаква течност.

Убийството предизвика дипломатически търкания между Малайзия и Северна Корея, която настоя да не се прави аутопсия, а тялото да й бъде предадено. Малайзийското министерство на здравеопазването обаче съобщи, че аутопсията е нормална процедура и че резултатите от нея ще бъдат готови най-вероятно на 22 февруари. 

Полицията каза, че четирима заподозрени севернокорейци са напуснали Малайзия в деня на нападението, но отказа да съобщи подробности.

Според малайзийския в. "Стар" те са се върнали в Пхенян през Джакарта, Дубай и Владивосток.
Убийството на Ким Чен-нам е терористичен акт, демонстриращ жестокостта на режима в Пхенян, заяви представител на южнокорейското министерство на националното обединение, цитиран от ТАСС.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари