Камери следят за крадци на пазарите в Русе

3
С помощта на записите от камерите има и разкрити престъпления
С помощта на записите от камерите има и разкрити престъпления Видео: БНТ

Рязък спад на кражбите и вандалските прояви отчита ръководството на пазарите в Русе.

Една от причините е видеонаблюдението на площите за търговия, убедени са наемателите на щандове, които също се чувстват по-спокойни. С помощта на записите от камерите има и разкрити престъпления, предаде БНТ.

Петдесет и четири видеокамери охраняват седем пазара в Русе. Наблюдението е денонощно, а това явно отказва злосторниците да извършват престъпления. За 5 години няма неразкрити кражби или вандалски прояви. Нели Братоева работи на кооперативния пазар от 1997-а. Разказва, че преди години често й изчезвала стока, а сега обновяването на пазара, е спокойна.

Някои от търговците използват камерите, за да следят работата на своите служители. Благодарение на видеонаблюдението са разкрити и няколко вандалски прояви.

Кунчо Кунчев – управител „Общински пазари”: „Имаме разкрита кражба на бензинова резачка благодарение на камерите, имахме случай на измамник с пари, който ходеше по пазарите и мамеше главно нашите търговци, камерите пазят още нашите павилиони, търговски маси и изградената ни инфраструктура.“

От ръководството на пазарите уточняват, че до края на тази година ще бъдат монтирани още четири камери, които също ще следят за нарушители.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари