Камери дебнат за паркирали коли до тенис кортовете в Парка на младежта

0
По 10-на шофьори на седмица санкционира Община Русе
По 10-на шофьори на седмица санкционира Община Русе Снимка: Иво Пазарджиев

Средно по 10 човека на седмица санкционира Общината заради неправомерно навлизане и паркиране в зоната на тенис кортовете в Парка на младежта.

За периода от 30 юни до 4 юли  нарушителите са били 57. Това става ясно от отговора на кмета във връзка с питането на общинския съветник Биляна Кирова какви са мерките,  предприети за ограничаване движението на леки автомобили в парковата зона. Те ежедневно  застрашават почиващите там възрастни хора и играещите деца, коментира Кирова. По данни на гражданите целта е да се паркира близо до заведенията за хранене.

От Общината напомнят, че е забранено движението на всякакъв вид превозни средства в пешеходните зони, парковете и градините на града. Освен това от кръстовището на ул. „Алеи Възраждане“ с ул. „Битоля“ са поставени боларди и въпреки това продължават да минават коли. Поставени са и пътни знаци.  

Освен денонощното видеонаблюдение, Общината ще предприеме и действия по подмяна на чиповете за достъп до парковата зона, тъй като в годините назад не е ясно колко лица и кои имат такива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари