Камерите за видеонаблюдение разкриха извършителите на два вандалски акта в Русе

7
Кадрите са предоставени на ОД на МВР за установяване на самоличността на извършителите
Кадрите са предоставени на ОД на МВР за установяване на самоличността на извършителите

Кадрите са предоставени на ОД на МВР за установяване на самоличността на извършителите

Две вандалски прояви на територията на Русе са установени от служителите на общинския център за видеонаблюдение в последните няколко дни. Извършителите им са заснети от охранителните камери, а кадрите са предоставени своевременно на ОД на МВР за установяване на самоличността им.

Първият случай е свързан с водач на тежкотоварен камион, който в късните часове на 12 януари е нанесъл щети по паркирани коли, скъсал е електрически жици и впоследствие е избягал от мястото на произшествието. Водачът е идентифициран от органите на МВР и е отнета шофьорската му книжка.

Във втория случай са изпочупени стъкла на автобусната спирка, намираща се на кръстовището на ул. „Борисова“ с бул. „Скобелев“, от три лица. Тече проверка, която да установи и тяхната самоличност.

Припомняме, че наскоро нова модерна техника за видеонаблюдение подмени остарелите 57 камери в Централна градска част в Русе. Към момента системата за видеоконтрол разполага с над 800 устройства, поставени на ключови обществени места, детски площадки, училища и главни пътни участъци. С нейна помощ досега са разкрити извършителите на редица противообществени прояви, при които е повредено или унищожено имущество.

Общинският център за видеонаблюдение наскоро разшири обхвата си, включвайки и камерите, разположени в кварталите „Средна кула“ и “Долапите“. Поетапно се предвижда да бъдат присъединени и всички устройства за денонощен контрол в населените места в община Русе.

Местната администрация призовава жителите и гостите на града да проявяват нетърпимост към всички хулигански прояви и да сигнализират за тях на Дежурния общински съвет за сигурност – 082/820 111 или на тел. 112.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Спас
    Дрога алкохол и наркотици. Добре дошли в 21-ви век. Изруси
  • -5
    4
    kossovar
    Boje Hocu da mi kupis Mercedes Benz
  • 24
    3
    КЛИМБО
    Сега на тия келеши им , които са чупили спирката им напишете такива актове, че бащите им да си продадат имотите да ги платят! И нека и други да го правят! Много грозна постъпка!
  • 19
    2
    Русе само Центъра ли е?
    Турили сте камерите по Центъра - добре. Ще се прехвърлят нарушителите в кварталите Чародейка и Дружба, където няма камери - к'во правим тогава!?
  • 8
    1
    MAN
    Къде сте бургас ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари