Нова акция на Община Русе срещу автомобилите в Парка на младежта

0

Община Русе с нова акция срещу навлизащите автомобили в Парка на младежта

В ранните сутрешни часове служители на СЗ „КООРС“ санкционираха гражданин, навлязъл с автомобила си в Парка на младежта в близост до ресторант „Дунавски кът“.

Алеите в района се наблюдават денонощно от Центъра за видеонаблюдение към ОП „Комунални дейности“ и данните сочат, че това драстично е намалило случаите на нерегламентирано преминаване. Предвижда се от следващата седмица да започне монтаж на допълнителни видеокамери на ключови места в Парка на младежта. В момента на територията му действат 26 съоръжения за наблюдение. Кадрите с всички констатирани нарушения се предават по надлежния ред на Пътна полиция – Русе, чиито служители имат правомощието да наложат наказание.

На кръстовището на ул. „Алеи Възраждане“ и ул. „Битоля“ неотдавна бяха монтирани боларди (потъващи прегради), ограничаващи придвижването на моторни превозни средства на територията на парка. Достъп през тях е осигурен единствено за автомобили, обслужващи заведенията в района, но често се забелязват и злоупотреби със съоръжението. Това налага в непосредствена близост до него също да бъдат инсталирани камери.

Община Русе напомня на гражданите, че с цел безопасното и необезпокоявано придвижване на русенци и гости на града, навлизането на всякакъв вид превозни средства в пешеходните зони, парковете и градините на територията на града е забранено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ставам все по привлекателна за мъжете! Вече имам 200 буркана лютеница и 400 литра ракия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук