Камерен концерт на Владислава Гарвалова

3
Владислава Гарвалова ще представи богата програма от избрани песни на няколко ярки композитори
Владислава Гарвалова ще представи богата програма от избрани песни на няколко ярки композитори Снимка: Facebook

Тя ще представи богата програма от избрани песни на няколко ярки композитори

На 17 октомври, понеделник, от 19:00 часа в зала Европа на Доходното здание един от най-красивите и драматични сопранови гласове от трупата на Русенската опера - Владислава Гарвалова, ще представи богата програма от избрани песни на няколко ярки композитори, творили в края на 19-и и началото на 20-и век.

Камерния концерт ИНВЕНЦИИ ОТ "BELLE EPOQUE" ще включва творби от Рихард Щраус, Франсис Пуленк, Габриел Форе, Жул Масне, Клод Дебюси, Тозели, Паоло Тости, Лечинио Рефиче, както и Стефано Донауди.

Рихард Щраус е утвърден блестящ майстор, известен със смелото си новаторство, тласнал напред развитието на музикалната култура с богатата хармония на произведенията си и изящната им линия.

Музиката на Франсис Пуленк по-известен с прозвището "музикант на спонтанността" е разпознаваем за музикалните естети с ярки и отчетливи ритми, красиви диатонични мелодии, топли и изключително фини линии.

Публиката ще се наслади още и на останалите рядко изпълнявани композитори, чиято чувствителност несъмнено ще докосне сърцата им. Песенните творби на тези творци, родени в края на 19 век, носят духа на прелестните реминисценции, вдъхновени от годините на Belle Époque – незабравимото време на културната еманципация на творците в изкуствата на Европа от миналия век.

В концерта ще участва и именитата челистка , русенката Богдана Пенева. А на рояла ще акомпанира нейната дъщеря - пианистката Божена Петрова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    русенец
    Много смотана увсъ е тази!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари