Камелия Тодорова: Искат да ни отровят с мръсния въздух

0
Трябва бунт, поне за да можем спокойно да дишаме, категорична е певицата
Трябва бунт, поне за да можем спокойно да дишаме, категорична е певицата Снимка: БНТ

Трябва бунт, поне за да можем спокойно да дишаме, категорична е певицата

"Управляващите искат да ни отровят. Ясно е. Няма да направят нищо, за да се оправи мръсният въздух."

Това каза легендарната певица Камелия Тодорова, цитирана от "България Днес". Джаз иконата като много българи е силно притеснена от данните за мръсен въздух в половината страна.

От няколко дни големи градове са потънали в смог. В София замърсяването бе между два и три пъти над нормата. А очакванията са нивото му да се подобри едва след като се появи вятър.

"Не излизайте, носете шалове и маски", посъветваха експертите. Но все пак е малко трудно това да се случи, като сме в разгара на седмицата, а празниците чукат на вратата и всеки се е юрнал за подаръци.

Повече от 2/3 от българското население живее в градове с мръсен въздух, чиито норми на запрашаване често са завишени. А в Европа България е една от страните с най-мръсен въздух и това е тенденция от години. От софийското кметство обявиха, че започват масови проверки за това кой какво гори.

"Работата на управляващите е да се грижат за българите. Но те не го правят. И да говоря, кой ще ме чуе. Въздухът е опасен, но какво мога аз да направя. Всеки от нас, който няма власт, стои и е безпомощен. Тези, които са отговорни за това, не си мърдат пръста", каза още певицата.

Тодорова е категорична, че народът трябва да се вдигне на бунт и да получи поне едно от малкото неща, които заслужава - чист въздух.

Именно с такива протести започват демократичните промени в България през 1989 година. Тогава в Русе започва истинският първи удар по комунистическия режим, който нанасят протестите в крайдунавския град. По-късно всичко е ясно - родината ни сменя модела на управление.

"Притеснена съм за обстановката в България, разбира се. Имам внуци. Не искам децата да дишат мръсен въздух, естествено", добави обичаната изпълнителка.

Бясна от същата ситуация е и певицата Андреа. Бившата на Кубрат Пулев е възмутена как за пореден път България е обзета от смог. И няколко дни ситуацията не може да се подобри.

"През годините сме доказали, че сме издръжливи. Няма проблем", бе краткият и лаконичен коментар по темата на певицата Андреа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари