Какво ще учат децата в час по религия?

1
Според преподаватели у децата има интерес към изучаването на религия
Според преподаватели у децата има интерес към изучаването на религия Снимка: БГНЕС

Какво ще учат децата в час по религия? Кой и как ще преподава новия учебен предмет? Отговорите дава богословът Велислав Каравълчев в студиото на "Социална мрежа" 

"Учебниците ще бъдат одобрени от МОН, по тях ще се преподава, досега имаше само помагала. Има 3 типа учебници – християнско православие, един надконфесионален, както и един религия ислям. Ще бъде преподавано в зависимост от региона", обясни богословът.

"Около 10 000 се обучават в предмета "Религия". Ще учим децата на различно отношение от консуматорското, да обичаме ближните си, цялото творение. Вярата не учи на нищо лошо. Обръщаме се към Бога като към последна инстанция, а той е единствена инстанция", обясни богословът.

 Зам.-директорът на 119 СОУ Симеон Ангелов обяснява, че религията не е задължителен предмет:

"Децата ще учат свещена история, 10-те божи заповеди. 1 клас – свещена история, притчи на Христос. Допълнителните учебници се закупуват от родителите. 2 часа седмично лекторски за подобен предмет за крайно недостатъчно, губят се кадри. Мултикултурното общество е причина религията да не е задължителен предмет, липсата на подготвени кадри също", каза той.

"Има възможност религията да бъде адаптирана към други предмети. Интересът е голям. Важно е преподавателя да излъчва християнските ценности, за да увлече децата, любовта трябва да е най-важното, което да се научи", смята зам.-директорът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари