Какво декларираха депутатите от Русе?

0
13 русенци с висши държавни и други длъжности с нови декларации пред Сметната палата
13 русенци с висши държавни и други длъжности с нови декларации пред Сметната палата

На сайта на Сметната палата са публикувани имуществените декларации на лицата, заемащи висши държавни длъжности в България. От тях става ясно, че много от русенските депутати и държавни служители все още не са подали подобни декларации. 

Равносметката за русенските депутати е следната:

Свилен Иванов (ГЕРБ) към април 2014 г. е отчел лек автомобил "Лексус", закупен през 2013 г., както и 8000 лв. банков влог.  Съпругата му пък отчита над 46 хил.лв. приходи от дивиденти.

Светлана Ангелова (ГЕРБ) отчита, че към края на октомври 2014 г. притежава два апартамента в Русе, къща в Горна Оряховица и нива  в с. Павел. Тя има да изплаща и банков кредит от 46 хил.лв.

Десислава Атанасова (ГЕРБ, избрана с мандат от Монтана) към края на октомври 2014 г. декларира апартамент в София, и банкови  влогове на стойност малко над 100 хил.лв.

Един от най-заможните депутати се оказва Румен Христов (Реформаторски блок), който към края на ноември 2014 г. декларира два  апартамента в Русе и три в София, където има още два гаража, два офиса, и четири дворни места. Той притежава още и четири ниви в с. Вовуляк (край София) и две в с. Сърнево (Община Раднево). Христов отчита още налични парични средства в размер на 30 хил.лв.,  както и 9 хил.лв. банкови влогове на името на съпругата му. За сметка на това той отчита и най-много задължения - почти 415  хил.лв. пред банкови институции и физически лица. 

Любомир Владимиров (Атака, избран с мандат от Велико Търново) е декларирал налични парични средства в размер на 20 хил.лв., както и банков кредит за почти 40 хил.лв. 

Добрин Данев (БСП) отчита към края на октомври 2014 г. притежание на апартамент в Русе, както и 7 земеделски имота в Русенско.  Той декларира още и два автомобила Лада "Нива", един "Фолксваген", както и земеделски трактор "МТЗ". Данев е бил и притежател на  акции и дялове във фирми на стойност над 180 хил.лв. 

Към края на ноември 2014 г. Ферихан Ахмедова (ДПС) декларира апартамент в гр. Русе и три горски имота Северна България. Ахмедова  притежава и лек автомобил "Шкода Фабия", налични парични средства в размер на 8 хил.лв., и банкови влогове в размер на 12  хил.лв. 

Преди встъпването си в длъжност като народен представител, Георги Недев (Български демократичен център) е декларирал апартамент  и два гаража в гр. Русе, вила в с. Въглевци, и 4 земеделски площи в различни части на страната. Той е отчел и лек автомобил  "Шевролет", закупен през 2009 г. за 23 хил.лв., налични парични средства около 20 хил.лв., и банкови влогове за 9700 лв. Недев  дължи и над 10 хил.лв. кредити.

Нови декларации са подали и някои от държавните служители на местно ниво, сред които:

Новият зам.-кмет Наталия Кръстева, която замени Свилен Иванов в ресора "Комунални дейности", декларира 4 имота в гр. Русе -  апартамент, ателие, офис и гараж. На името на съпруга й се води лек автомобил БМВ, както и банков влог от 1840 лв. Кръстева  изплаща и два банкови кредита в размер на над 50 хил.лв.

Назначеният от новото правителство областен управител Стефко Бурджиев към ноември 2014 г. отчита два апартамента и два гаража в гр. Русе, къща и парцел в с. Щръклево, нива в с. Горско Абланово и лек автомобил "Нисан". Той има да изплаща и потребителски кредит от 33 хил.лв. 

Зам.-областният управител Станимир Станчев, занимаващ се със земеделски бизнес, е отчел 73 ниви в Русенска област, лек автомобил "Ланчия Либра", както и дялово участие в три фирми. Той има и банкови кредити в размер на 47 хил.лв.

Вторият зам.-областен управител Явор Янчев към края на ноември 2014 г. декларира единствено апартамент в гр. Русе и лек автомобил "Ситроен". 

Новоназначеният изпълнителен директор на АППД - Русе Павлин Цонев е декларирал два апартамента в Русе и къща с двор в гр. Кубрат. Той има и два банкови влога в размер на 65 хил.лв. 

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари