Какви тайни се крият под улиците на Лисабон

0
Вижте скритите чудеса под паважа на португалската столица
Вижте скритите чудеса под паважа на португалската столица Видео: Ройтерс

Вижте скритите чудеса под паважа на португалската столица

Два пъти в годината група ентусиасти отварят шахта на един от натоварените булеварди в Лисабон, под който се разкриват стъпала, водещи към един от най-древните археологически обекти под португалската столица. Това са изключително добре запазени римски останки, датиращи от над 2000 години.

Оказва се, че под мегаполиса има тунели и постройки, които са били населявани от римляните, докато целият полуостров е бил под тяхно владение в продължение на няколко века. „Тази структура все още е стабилна и дава гаранции, че модерните постройки, издигнати над нея, са сигурни за хората”, твърди директорът на Лисабонския музей Джоана Суза, цитирана от Ройтерс и Нова телевизия.

Археологическият обект, известен като „Римските галерии”, приема посетители два пъти в годината за по няколко дни през април и септември. През останалата част на годината тунелите са под вода, тъй като тя помага за съхранението им.

Галериите са открити за пръв път през 1771 година, когато Лисабон се е възстановявал след опустошителното земетресение от 1755 година, което е изравнило града със земята.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари