Какъв е смисълът от "зелените коридори"

1
Проверки в големите магазини липсват, на мушка са кварталните
Проверки в големите магазини липсват, на мушка са кварталните Снимка: AFP

Коридорите за пазаруване са безсмислени, тъй като възрастните хора са по цял ден в магазините.

Това мнение са изразили читатели на вестник "Марица"

Днес след 11 часа в голям супермаркет в Хасково бе пълно с възрастни клиенти, които изобщо не бързаха да приключат с покупките. Охраната не реагира, нищо че от високоговорител се напомня за спазването на мерките. 

Подобно е положението и в кварталните магазини. Това обезсмисля коридорите, тъй като работещи хора не могат да използват времето от 8.30 до 10.30 часа да си пазаруват. Изглежда, че мерките са за тях, а уж възрастните са най-застрашени. Повечето от тях носят маските си под носа и въобще не бързат да напуснат магазините, в които има много хора, показва проверка на вестника.

И ако в големите магазини липсват проверки, то малките са на мушката на властите. Магазините на покрития пазар над реката в Хасково работят, тъй като никой не им е забранявал. Клиентите им обаче биват глобявани от полицията. От вчера се чака решение по казуса, а властите мълчат. Изглежда мерките са на хартия и за да може да се отчете, че се глобява здраво, т.е. вършат си работата институциите, коментират още читателите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари