Как Тайланд лекува леките форми на коронавируса?

0
Тайландското правителство използва индийска ехинацея за справяне с боледуването от Ковид
Тайландското правителство използва индийска ехинацея за справяне с боледуването от Ковид

Тайландското правителство използва индийска ехинацея за справяне с боледуването от Ковид при симптомични белези за заразата

Тестове върху затворници показват, че 99 процента от консумиралите растението оздравяват.

В тайландските домове подобна растителна медицина се използва за лечение на хреми и вируси от край време, а сега вече започва да се употребява и при лечение на Ковид. През юли тайландския кабинет одобрява зелената индийска ехинацея за употреба от хора, страдащи от симптоми за Ковид след успешно тестване на лечението в затвори, информира dnews.bg

Според тайландското правителство от 11 800 болни от вируса затворници, 99,02 процента от тях оздравяват. Правителството започва да прилага този начин на лечението и в болници и медицински отделения, като също така подтиква 24 000 различни населени места към масовото отглеждане на растението, за да имат запаси от него!

Тайландският министър на правосъдието Сомсак Тепсутин споделя, че „традиционното лечение на вируса е между 20 и 50 пъти по-скъпо”. Той добавя, че „хората трябва да използват по-достъпна и ефективна за тях медицина, за да се справят в тези тежки времена”.

Засега тайландското правителство одобрява използването на растителността само при леки случаи и подчертава, че ехинацеята не би могла да бъде пряк заместник на ваксинацията. Медицински експерти в страната пък са мнение, че този модел на лечение от Ковид се нуждае от още тестове, преди да се превърне в "новата ваксина"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари