Как ще променят променят движението в Кръговото?

1
В момента има противоречие между хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация
В момента има противоречие между хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация

Днес се събира Комисията по организация и безопасност на движение за да разгледа евентуална промяна на хоризонталната и вертикална маркировка на кръговото кръстовище между булевардите „Цар Освободител“, „Скобелев“ и „Липник“, което бе поискано от група граждани.

Според инициаторите, в момента има противоречие между хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация и по този начин се създават предпоставки за пътно-транспортни инциденти.

Настоява се за премахване на непрекъсната двойна линия в четирите клона на кръстовището и да бъде възстановена маркировката във вида, в който беше при пускане на кръговото. Сега се получава парадокс с двойната непрекъсната и вътрешния кръг, ако тя се спазва.

Предлага се още да се коригира хоризонталната сигнализация (предварителна и в кръга), за да се осигури пълното предимство на навлезлите в кръговото кръстовище, както и (при възможност) изместване на спирките на обществения транспорт на по-голямо разстояние от изходите, с цел максимално ефективно да се използва дясната лента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари