Как се възпитават момчета?

2
При двата пола има съществени разлики в етапите на развитие
При двата пола има съществени разлики в етапите на развитие Видео: NOVA

При двата пола има съществени разлики в етапите на развитие

Момчетата се възпитават и трудно и лесно, както и момичетата. При двата пола обаче има съществени разлики в етапите на развитие, коментират психолози.

Има една поговорка, че за отглеждането на дете е необходимо цяло село. В отделните етапи на развитие си има и физически разлики между момчета и момичета. Има и разлика в скоростта на развитие на емоционалните и интелектуалните способности. До 8-9 години момичетата са по-умни от момчетата”, коментира психологът Никола Йорданов, цитиран от NOVA.

Потребността от внимание и движение също са различни при двата пола. „Има жени, които са повече мъже от мъжете, и обратно, но една от най-големите разлики между мъже и жени, освен физическата, е радостта, с която мъжете рискуват. Мъжете са много по-склонни да поемат риск”, обясни още психологът.

Редакторът Десислава Желева решава да запознае българските читатели с книгата „Как да възпитаваме момчета”. Това е второто ѝ издание. Тя излиза за първи път на английски език през 1997 г. Оттогава досега е издадена на 31 езика.

„Нуждата от повече разбиране на нашите деца не е стихнала, няма и да стихне, затова възобновяваме отново книгата в ново издание и се надяваме отново да стигне до нови родители, млади, такива, които имат нуждата да прочетат и да опознаят повече етапите, през които ще мине техният син”, допълни Десислава Желева, отговорен редактор в издателство „Колибри”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    daskal
    Много хомофобско заглавие! Могат да се обидят променилите пола си или тези, които не се чувстват момчета. :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари