Как се охранява ВИП персона по време на ски спускане?!

0

В периода 20-24 февруари 2017 година Националната служба за охрана (НСО) бе домакин на съвместно обучение в рамките на Протокола за сътрудничество в областта на професионалната подготовка на служителите на службите за охрана на Грузия, Молдова, Румъния, Украйна и България.

Курсът бе посветен на темата: „Осигуряване на охрана на публични личности по време на практикуване на зимни спортове“. Наред с това бяха проведени занятия по стрелкова подготовка и управление на автомобил в екстремни условия.

Ръководителите на службите за охрана бяха приети от президента на Р България г-н Румен Радев. Държавният глава оцени високо ролята на оперативното сътрудничеството между службите за охрана и сигурност на национално, регионално и общоевропейско ниво за предотвратяване на рискове и заплахи, включително посегателства срещу живота на държавни и правителствени ръководители. Наред с това президентът посочи, че взаимното опознаване, обменът на опит, създаването на общи добри практики и провеждането на съвместни обучения е верният път към ефективно противодействие на съвременните заплахи.

В знак на признателност към подвига на героите, ръководителите на службите за охрана и началниците на структурни звена на НСО поднесоха венци пред Паметника на Незнайния войн.

Обучението завърши с финална демонстрация на писта „Витошко лале“. Служителите на НСО, съвместно с представители на МВР показаха своите професионални умения за отблъскване на атака срещу публични личности по време на ски спускане.

Освен ръководителите на службите за охрана на страните от Протокола и представители на дипломатическия корпус, присъстваха ръководителят на службата за охрана на Сърбия и заместник-директорът на унгарското звеното за лична охрана към Центъра по контратероризъм, към които бе отправена покана за присъединяване към формата за сътрудничество.

При връчването на сертификатите всички ръководители на службите за охрана отправиха благодарност към началника на НСО генерал-лейтенант д-р Ангел Антонов за отличната организация и провеждане на обучението и подчертаха, че придобитите знания и умения ще увеличат професионалния опит и квалификация на техните служители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари