Как по естествен начин да изгоните къртиците от градина си

0
Не използвайте силни препарати или опасни капани.
Не използвайте силни препарати или опасни капани.

Ще ви дадем оригинална идея за това как собственоръчно да си направите плашило за къртици, с което ще ги прогоните от зеленчуковата си градина, без да използвате силни препарати или опасни капани.

Липсата на зрение у къртиците се компенсира със силно развит слух, поради което те се плашат от най-малкия шум. Ето как ние може да използваме това в наша полза. Необходими са ви само няколко пластмасови бутилки от 1,5 или 2 литра.

В дъното на шишето пъхнете щифт, на който то трябва да се върти свободно, след като го забиете в почвата. По средата на бутилката направете четири вертикални разреза с дължина 10 - 12 сантиметра, а перпендикулярно на краищата им направете хоризонтални разрези по 2,5 - 3 сантиметра.

В крайна сметка трябва да се образуват ленти, които да сгънете навън. Подобно на ветропоказател, дори и при най-лекото движение на въздуха, те ще завъртат бутилката, създавайки отблъскващ за къртицата шум. Така тя ще напусне зоната на дразнението по съвсем естествен начин, с което вашата био градина ще бъде защитена от този вредител.

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Момченце слушайки опера се обръща към майка си:
- Ако викаме така, нас в детската градина ни наказват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари