Как мъж успя да мотивира местната власт да ремонтира улица в Русе

8
Дупки, оградени с червена боя и надпис с призив към кмета за ремонт
Дупки, оградени с червена боя и надпис с призив към кмета за ремонт

Дупки, оградени с червена боя и надпис с призив към кмета за ремонт

Да фокусираш вниманието на местната власт с боя. Успешната формула за бързо решаване на проблеми приложи мъж от Русе, който само за часове успя да реши дългоотлаган проблем с улични дупки в крайдунавския град.

Дупки, оградени с червена боя и надпис с призив към кмета за ремонт - това е улица „Изгрев“ в крайградска зона на Русе. И идеята, и изпълнението са на Николай Йорданов, предаде NOVA.

“При излизане с автомобила за вечеря, на завой попаднах в огромна дупка. Аз повечето ги знам, но в този момент в тъмнината не видях, спука се предно колело, счупи се джанта, изхвърчахме от пътя”, разказва мъжът.

“В колата бяхме аз, жена ми и детето и прецених, че единственото което мога да направя е да подам сигнал във Фейсбук и да маркирам всички доста дълбоки дупки, за да привлека вниманието както на шофьорите, които идват нови в квартала и не ги знаят наизуст, така и ако може на общината да свърши нещо.”

И така червената боя свършила това, което през последните 2 години подадените до общината сигнали не успели.

“Много пъти сме коментирали с нашите съседи - всеки казва аз съм писал, тоя е писал. Това не е толкова важно. Важно е, че 2019 година при предизборната кампания тук дойдоха най-различни политици и обещаха, че ще приравнят поддържането на тези вилни зони с частите в града”, допълва още пострадалият мъж.

Обещаният ремонт обаче още не се е случил, а живеещите в района свикнали да ремонтират колите си все по-често.

“И аз скочих в едната, слаба богу няма нищо. Тези дупки ги запълват есента и на пролет са готови отворени пак”, разказва Дарин Ангелова, която също живее в района.

Само часове след сигнала на Николай в социалните мрежи общината започва спешен ремонт на компрометираните участъци. А живеещите в района настояват скоро да имат право и на тротоари и улично осветление, с каквито в момента не могат да се похвалят.

В писмен отговор от общината обясниха, че вилната зона е извън урбанизирана територия и изграждането на тротоари и улично осветление можело да се случи едва след промяна на предназначението на земеделските земи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    Русенец
    Нямам манерение да се боря с тебе. Попитах, какво по-различно знаеш по случая, като се надявах да дадеш малко подробности, но явно такива нямаш, а просто си ревеш неаргументирано.
  • 0
    8
    ttt
    Никога не се бори с прасе - и двамата ще се окаляте, но на прасето ще му хареса!
  • 1
    7
    Русенец
    Ти, като си разбрал по-добре, няма ли да разясниш какво се случва в Батмиш, или предпочиташ само да даваш ценни наставления в сянка?
  • 3
    6
    Николай
    Ми да дойдат и зад космонавтите да запълнят!!!
  • -1
    5
    ttt
    Айде като не знаеш какво се случва на Батмиш, да не го коментираш! Какво си чул и какво не си разбрал не е повод да пишеш глупости.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари