Как да се отървем от мазнините в областта на корема

0
Кой метод е най-ефективен за намаляването на най-опасните мазнини
Кой метод е най-ефективен за намаляването на най-опасните мазнини Снимка: Shutterstock

Датски учени определиха кой метод е най-ефективен за намаляването на най-опасните мазнини – тези, в областта на корема, наречени още висцерални.

За разлика от периферните, те са активни и влияят нездравословно както върху вътрешните органи, така и върху кръвоносната система и настроението. Изследователите са стигнали до извода, че за да стегнете корема си са необходими три тренировки седмично от по 45 минути, пише Обекти;

„Каране на колело или леки физически натоварвания от рода на три тренировки седмично по 45 минути позволяват за три месеца да подобрите здравословното си състояние и да намалите масата на висцералните мазнини, които се трупат в областта на корема“, констатират датски специалисти.

Учените провели изследването, за да могат по-добре да изучат процесите, които се случват в организма на пациенти със затлъстяване и така да имат възможност да създадат ефективни методи на борба с него.

Освен спортните занимания експертите препоръчват и диета, която най-общо включва употребата на голямо количество храни с целулозни влакна – трици, булгур, бобови растения, гъби, ядки, зеленчуци и плодове.

Също така трябва да се намали до минимум употребата на наситени мазнини и да се откажете от всякакви видове колбаси и шунка, както и от много мазно и пържено месо.

Източник: ОБЕКТИ.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари