Вече можем да изпратим името си на Марс

0
Досега над 210 хил. души от цял свят са заявили своето желание за участие
Досега над 210 хил. души от цял свят са заявили своето желание за участие

Учените от NASA вече работят усилено, за да превърнат първата човешка мисия до Марс в реалност, което се очаква да се случи през следващото десетилетие. Разбира се не всеки от нас може да се озове на „червената“ планета, но въпреки това от агенцията ни предлагат друго много интересно предложение.NASA стартираха инициатива позволяваща на потребителите да изпратят своите имена в Космоса и респективно на Марс, предаде Geek.

Досега над 210 хил. души от цял свят са заявили своето желание за участие, а техния брой се очаква да се увеличи значително в следващите седмици. Агенцията създаде специален уеб сайт, в който можете да въведете не само своето име, но също държавата, в която живеете, пощенския код и имейла си. След това ще получите дигитална бордова карта, която потвърждава участието ви, а името ви ще бъде ъплоуднато на микрочип в космическия кораб Orion.

Плановете на NASA предвиждат той да бъде изстрелян в орбитата около Земята на 4 декември. Добре е да знаете, че любопитното предложение е валидно до края на месеца, а ако искате да се възползвате от него трябва да побързате и да се регистрирате. 

Източник: digital.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари