Кайсиевите ядки помагат при рак

0
Нутриционистът д-р Георги Гайдурков обяснява как кайсиевите ядки помагат при рак...
Нутриционистът д-р Георги Гайдурков обяснява как кайсиевите ядки помагат при рак...

Кайсиевите ядки съдържат лаетрил, както и витамин В17. Това установява д-р Ернст Кребс през 1950 г. Смята се, че молекулата му съдържа единица цианид, единица бензалдехид и две единици глюкоза. „Разграждането на молекулата на лаетрила и освобождаването на смъртоносните свободни съединения цианид и бензалдехид става под действието на ензима бета-глюкозидаза, който се намира в 100 пъти по-голяма концентрация в туморните клетки. Това довежда до тяхното унищожаване“, обяснява нутриционистът д-р Георги Гайдурков.

За лаетрила се говори подробно в книгата на Едуард Грифин "Свят без рак". В естествен вид се открива не само в кайсиевите ядки и бадемите, но и в редица други семена, плодове и зеленчуци. Основният факт, който се изтъква е, че вит. В17 се среща почти изцяло само в дивите сортове растения, като техен защитен механизъм против увреди и неприятели. Културните селектирани сортове, с които на практика изцяло се храни съвременния човек, почти изцяло са загубили и не съдържат това вещество в меките си части.

Запазило се е е само в известни количества в семената им – предимно кайсии, праскови, сливи, ябълки, дюли. Друг автор – Ричард Мак Карнес е описал интересното наблюдение, че народи, хранещи се с коренно различна храна, еднакво не боледуват от рак. Хунзийците, които почти не ядат месо и ескимосите или американските индианци, които в миналото са се хранели изключително с месо, не са познавали рака.

Изводът до, който се стига е, че и едните и другите са имали естествен достъп в храната си на високи количества лаетрил – в дивите плодове и кайсиите, както и в месото на дивите животни, консумиращи треви с изключително високо съдържание на това вещество.
Негорчивите кайсиеви ядки и бадемите съдържат минимални количества от субстанцията и свободната им консумация не е проблем. Горчивите, обаче, трябва да са строго дозирани. Препоръчва се да се започне с 2-3 горчиви ядки дневно, като всеки ден се увеличават с по една, до достигане на 20 горчиви ядки дневно. Доза по-голяма от тази, може да бъде токсична и изключително опасна.

Употребата на лаетрил в никакъв случай не може да бъде самостоятелна или заместваща терапия при рак. Същото се отнася и за кайсиевите горчиви ядки. Самият откривател на това вещество твърди, че "Ракът е следствие на хроничното нарушение на обмяната на веществата. Това е метаболитна болест. Нито една болест на обмяната на веществата, не е била излекувана или предотвратена с друго, освен с факторите, които имат отношение към храненето на организма.

Природата ни предлага самия витамин В17 в контекста на разнообразното хранене, с използването на естествени технологично непреработени храни. „Никоя изолирана субстанция или дори отделна храна не може да действа ефективно извън съчетанието си с другите в баланса на цялото. Сладките кайсиеви ядки, бадемите, диворастящите плодове, ядливите кълнове са необходима естествена част от човешкото хранене и е препоръчително редовно да присъстват на нашата трапеза“, казва д-р Гайдурков.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари