Кадри от ареста на българина, обвинен от Кремъл в подготовка на нападение над Крим

1
"Моля за прошка!", се чува да казва Петранов, когато полицаите го отвеждат до служебния автомобил
"Моля за прошка!", се чува да казва Петранов, когато полицаите го отвеждат до служебния автомобил

"Моля за прошка!", се чува да казва Петранов, когато полицаите го отвеждат до служебния автомобил

Военният канал "Звезда" разпространи видео от ареста на българина с украинско гражданство, който беше задържан по-рано днес в Русия по обвинения в подготовката на атака в анексирания от Владимир Путин Крим. Задържани са общо седем души. Все още няма информация от Министерството на външните работи.

Във видеото се вижда как слагат белезници на мъж пред сребрист микробус "Фолксваген" с регистрационен номер от Пловдив. Чува се как мъжът иска преди това да си обуе панталон. В един момент казва "прошу прощения" (моля за извинение), което руските пропагандни канали интерпретират като "арестуваният българин моли ФСБ за прошка". А някои добавят и коментар: "Ще му прости ли съдът? Не", предават от OFFNews.

По-рано днес Федералната служба за сигурност на Русия съобщи, че е арестувала група диверсанти, за които се предполага, че са подготвяли покушения срещу висши служители в анексирания Крим. Става дума за седем души - украинци, руснаци и българин.

Според ФСБ те са подготвяли покушения срещу ръководителя на анексирания Крим Сергей Аксьонов и още двама представители на окупационните власти, както и саботаж на "елементи от транспортната инфраструктура".

По време на разследването на случая е разкрит международен канал за контрабанда на взривни вещества от България през Турция и Грузия в Русия, твърди ФСБ.

Взривните вещества са били доставяни чрез транспортните фирми СДЕК и "Возовоз" под прикритието на кухненски електрически печки, като доставките са били организирани от украинските граждани Марина Матушчак, Денис Смирнов и Владислав Сарафинчан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари