Къде ще вали най-много днес?

2
В Северозападна България дъждът ще се примесва със сняг
В Северозападна България дъждът ще се примесва със сняг

На Стефановден започналите в събота валежи ще продължат.

По-интензивно ще вали в южната половина на страната. А най-много валежи се очаква да паднат в крайните южни части на Родопите в областите Кърджали и Смолян, предава NOVA. В ранните часове на деня в Северозападна България дъждът ще се примесва със сняг. Не се очертава толкова снежна покривка, колкото условия за хлъзгави пътища. Вятърът в неделя ще е със силни пориви по северните склонове на планините, на места с ураганна скорост. В сила са предупреждения за опасно време в много области на страната.

Дневни температури – от 3 до 12 градуса, най-студено в Северозапада, най-топло – по долината на река Струма.

В планините снегът ще вали обилно над 1500 метра в Стара планина и масивите на Югозападна България. Вятърът – с мощни южни пориви. Температурите в най-топлата част на денонощието – от 1 до 6 градуса, в Банско и Добринище до 8-9 градуса.

Още привечер в неделя от запад валежите ще започнат да намаляват и да спират.

В понеделник ще превалява слабо в някои източни райони сутринта до обяд. Ще остане ветровито, особено в планините, като вятърът ще отслабне чак след средата на седмицата. Температурите обаче ще тръгнат нагоре със стойности от 10 до 15 градуса в средата на седмицата. Условия за валежи, макар и слаби, - в четвъртък, с лед това и през почивните дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари