Къде се провеждат легални гонки?

0
Какво е да изминеш 400 м за 8 секунди при скорост от 290 километра в час
Какво е да изминеш 400 м за 8 секунди при скорост от 290 километра в час Видео: Нова телевизия

Да изминеш 400 метра за 8 секунди при скорост от 290 километра в час. За любителите на адреналина това е напълно осъществимо. За да не застрашават живота си обаче - своят и този на околните - от няколко години група хора провеждат така наречените легални гонки. 

Екип на „Събуди се” посети старото летище край Кондофрей - един от двата терена в България, пригодени за такива състезания.

Официални драг състезания в България има от няколко години. Провеждат се на стари самолетни писти като тази до радомирското село Кондофрей. Позволените места за драг състезания у нас са две – при селото, както и старата самолетна писта край Сливен. 

На всяко състезание повече от 50 души се грижат за безопасността на участниците и публиката. Всички те са специално обучени. Присъстват екипи на Спешна помощ и Пожарна безопасност, а терените се почистват и се заливат със специална течност.

На всяко състезание зрителите са хиляди, а участниците - над 100. Предимно млади хора като през последните години все повече дами с адреналин в кръвта застават на старта. За да не замъглява адреналина съзнанието обаче преди всеки старт участниците получават и специален инструктаж.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари