Кабинетът одобри трите бюджетни закона за 2019 г.

0
Консолидираната фискална програма ще бъде внесена в понеделник в Народното събрание, заяви финансовият министър
Консолидираната фискална програма ще бъде внесена в понеделник в Народното събрание, заяви финансовият министър Снимка: БГНЕС

Правителството одобри трите бюджетни закона за следващата година.

По този начин консолидираната фискална програма ще бъде внесена в понеделник в Народното събрание, заяви финансовият министър Владислав Горанов след заседанието на Министерски съвет, цитиран от БГНЕС.

"Искам да благодаря на колегите от правителството, че успяхме да продължим приоритетите си, начертани по време на предизборната кампания. Смятам, че бюджетът трябва да гарантира изпълнението на приоритетите на правителството", добави Горанов.

Проектобюджетът на Държавното обществено осигуряване (ДОО) гарантира финансовата устойчивост на осигурителната система чрез намаляване на дела на финансирането от държавния бюджет чрез увеличаване на приходите от осигурителни вноски. Това каза социалният министър Бисер Петков.

Това се постига в резултат заложения по-висок ръст на средния осигурителен доход за следващата година в резултат на увеличението на размера на осигурителния доход, върху който ще се осигуряват самоосигуряващите се лица. Бюджетът на ДОО за следващата година гарантира адекватността на всички осигурителни плащания, добави Петков.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари