Изясняват инцидента с момчето върху което падна врата

0
Местният инспекторат по образование образува проверка на обстоятелствата, довели до инцидента
Местният инспекторат по образование образува проверка на обстоятелствата, довели до инцидента Видео: БНТ

Лекарите от “Пирогов” продължават да се борят за живота на момчето от Разлог, върху което падна футболна врата от училищното игрище.

Детето е в кома с черепно-мозъчна травма. Местният инспекторат по образование образува проверка на обстоятелствата, довели до инцидента.

В “Денят започва” началникът на инспектората Ивайло Златанов обяви, че момчето е играело със съучениците си без учителски надзор, когато е станал инцидента. Футболната врата е била обезопасена със стоманени въжета, но едно от тях е било откраднато, а училищните власти не са забелязали липсата и не са реагирали.

Ивайло Златанов, началник на регионалния инспекторат по образование в Благоевград: Колегата е допуснал момчетата, ученици специално да играят на футболното игрище отвън. Той е било в основната част или в по-голямата част във физкултурния салон на училището. Проведохме разговори с кмета на общината, предвидливо изпълнявайки проекта са обезопасили вратите, но по лошо стечение на обстоятелствата ученици без пряко наблюдение на учителя, скъсаното метално въже, което трябва да обезопаси вратата и инцидентът е факт. За наказания малко е рано ми е да говоря. Логично е да вървим към изясняване на фактите и обстоятелствата – конкретно какво е наложило тези деца да бъдат само в училищния двор, извън физкултурния салон.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари