"Известия": Българският премиер поставя санкциите срещу Русия над икономиката на страната си

2
Николай Денков е заявил, че "много неща са важни" за българския народ и санкциите са едно от тези неща
Николай Денков е заявил, че "много неща са важни" за българския народ и санкциите са едно от тези неща Снимка: БГНЕС

Николай Денков е заявил, че "много неща са важни" за българския народ и санкциите са едно от тези неща

"Няма значение дали българската икономика ще пострада от антируските санкции, важното е те да имат ефект върху Руската федерация". Това е заявил на 17 февруари министър-председателят на България Николай Денков в разговор с кореспондента на руския вестник "Известия" Семен Бойков, предаде Фокус.

На въпрос от страна на руската медия дали ограниченията оказват влияние върху икономиката на страната, Денков е отговорил: "Няма значение дали (икономиката) страда или не".

Според него "много неща са важни" за българския народ и санкциите са едно от тези неща.

Денков е заявил още, че Украйна има перспективи в бъдеще да се присъедини към Европейския съюз и НАТО. Той е отбелязал, че Алиансът има "много ясна посока" за развитие на блока за периода до 2030 г.

По-рано, на 9 декември, в българския парламент се стигна до конфликт за доставката на изведени от въоръжение бронетранспортьори за Украйна, допълва руската медия. "Сбиването е предшествано от словесна престрелка, лидерът на българската опозиционна партия "Възраждане" Костадин Костадинов се възмути от факта, че България "дава милиарди на Украйна" за сметка на собствените си граждани", пише "Известия".

Преди това на 4 декември българският президент Румен Радев блокира предоставянето на помощ на Украйна под формата на изведена от въоръжение бронирана техника. Радев подчерта, че тази техника може да се използва за охрана на границата на страната и оказване на помощ на населението при природни бедствия и аварии.

Руската медия допълва, че на 24 октомври политологът Дмитрий Журавльов е предположил, че България, заедно с Унгария и Гърция, може да стане първата страна, която ще спре да подкрепя Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    11
    Българин
    Ти жалко човече, което се водиш премиер на България на чия конституция се кле, на украинската или на американската. Защото, в българската конституция е отбелязано че: Държавата служи на народа, като защитава неговите интереси и завоевания; създава условия за обществено-икономическото развитие на страната, за непрекъснато подобряване благосъстоянието, образованието и здравеопазването на народа, както и за всестранното развитие на науката и културата. С твоето изказване ти показваш, че не си министър председател на България, а си национален предател и някой трябва да ти търси отговорност. Убивайки българската икономика ти подлагаш българското население на мизерия и нищета и много ви моля на утрешния 19.02 тъжен ден за България не се подреждайте на паметниците с букет цветя, защото тези хора си дадоха живота за свобода и независимост на нашата родина, а вие ни правите зависими от чужди интереси не от интересите на България.
  • -1
    10
    До 7
    Румънците са много по-напред от нас първо защото разстреляха кумунярския диктатор Чушеско и жена му като свиня, докато тука има още убитаци, които страдат по нашия кумунярски байтошо! След това се ориентираха към ЕС и НАТО, докато тук все още има антибългарски рушлямистански елементи и агенти, които работят против България и искат българите да са бедни роби на ТероруZZстан! Само ФАКТИ!!!
  • -1
    9
    До 1
    Че си илитерат е ясно,но да имаш толкова последователи в Русе,това е странно.Мислех русенци за по умни и интелигентни....
  • 7
    8
    5 до 7:
    За първата част от коментара ти ти давам +. Ама явно ти нямаш родина (понеже се кланяш на САЩ и €С). И това, което в момента наричаме България, не е моята родина, благодарение на продажници като тоя левкемичния сифилистик! Остани със здраве!
  • -6
    7
    До ...
    Чудите се и се маете на румънците как ни задминаха, какви коли карат и т.н. ами ще ви кажа - провесиха на стълбове, ама когото трябва. И взеха страната на цивилизацията. А такива като тебе докато са тука, Родината ни няма да напредне много. Не, ще напредне, но ВЪПРЕКИ вас
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари