Извадиха бракониерски мрежи от езерото „Сребърна“

1
Извършителят е неизвестен, а нарушението е констатирано в локва „Бабушко блато“
Извършителят е неизвестен, а нарушението е констатирано в локва „Бабушко блато“

Извършителят е неизвестен, а нарушението е констатирано в локва „Бабушко блато“

Охранителите на Поддържан резерватСребърна“ са извадили 3 бр. рибарски мрежи с обща дължина от 150 метра от водните площи на защитената територия вчера, 6 януари. Извършителят е неизвестен, а нарушението е констатирано в локва „Бабушко блато“ при при ежедневния обход на резервата.

Незаконните уреди за риболов са извадени от езерото и са на съхранение в административната сграда. В отговор на проведената акция е извършено посегателство върху личното имущество на служителите. Случаят е предаден на органите на реда за установяване на нарушителите.

На територията на резервата продължават дейностите по почистване на захранващия канал от растителност. Водните нива на река Дунав се наблюдават с повишено внимание, тъй като има тенденция за покачване. При високи нива на водите на реката езерото ще бъде захранено със свежи води.

Движение на водолюбиви птици се наблюдава във всички водни площи на резервата.

Експертите на РИОСВ - Русе са в подготовка за предстоящото Среднозимно преброяване на водолюбивите птици, което се провежда ежегодно в средата на януари, а резерватът е един от обектите за наблюдение в рамките на международната инициатива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари