Извадиха 17-тонен гърбат кит от водите край Монреал

1
Не се знае причината за гибелта на женския екземляр
Не се знае причината за гибелта на женския екземляр Видео: Ruptly

Женският екземпляр бил с дължина 10 метра

Гърбатият кит, който очарова жителите на Монреал с появата си във водите край канадския мегаполис и впоследствие бе намерен мъртъв, вероятно е станал жертва на сблъсък с кораб, предаде Франс прес, позовавайки се на ветеринаря, извършил аутопсията.

"На този етап допускаме, че смъртта е настъпила вследствие на сблъсък с кораб. Детайлен доклад от аутопсията, даващ по-точна представа за причината за гибелта му, ще бъде изготвен до месец или два", казва ветеринарят Стефан Лер от университета на Монреал.

Гърбатият кит се е оказал женски екземпляр с дължина 10 метра и тегло 17 тона на възраст между две и три години, предаде БТА.

Трупът на животното, чиито скокове във водата очароваха стотици любопитни в Монреал през последните дни, беше намерен в река Сен-Лоран и изваден на брега на 90 километра източно от града във вторник вечер. Животното е видяно живо за последен път в неделя.

"Не знаем какво се е случило. Доколкото ни беше известно, животното беше в добро здраве и нямаше проблеми с хронични заболявания", казва биологът Робер Мишо от Квебекската спешна служба за морски бозайници.

Появата на гърбатия кит край Монреал беше рядкост, тъй като водите край мегаполиса в провинция Квебек са сладководни и градът отстои на стотици километри от естествената обител на гигантското морско създание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари