Изтича срокът за заявления от земеделци за помощ заради войната в Украйна

0
До момента са подадени над 35 000 молби
До момента са подадени над 35 000 молби Видео: NOVA

До момента са подадени над 35 000 молби

Днес изтича срокът, в който земеделците могат да кандидатстват за държавна помощ заради конфликта в Украйна и негативното му икономическо отражение върху тях, предава NOVA. След редица оплаквания в ресорното министерство, че много земеделци са изпуснали първоначалния краен срок - 13 април - беше дадена и втора възможност за кандидатстване. Подадените до момента заявления са над 35 000.

Междувременно Министерството на земеделието поиска от Европейската комисия да увеличи тавана на държавната помощ, така че тя да обхване всички, чиито разходи за обработване на земеделските земи и отглеждането на животни са скочили заради конфликта между Киев и Москва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари