Допълнителна помощ за фермерите заради войната в Украйна

0
Държавен фонд "Земеделие" отваря допълнителен прием за държавна помощ на земеделските стопани
Държавен фонд "Земеделие" отваря допълнителен прием за държавна помощ на земеделските стопани

Държавен фонд "Земеделие" отваря допълнителен прием за държавна помощ на земеделските стопани

Министерството на земеделието обявява допълнителен прием на заявления от земеделци за държавна помощ заради войната в Украйна. Приемът ще започне в средата на май и ще е в полза на тези, които са пропуснали досегашните срокове или пък са достигнали максималния размер на допустимата помощ.

Първият прием за помощта се проведе в началото на този месец и са приети над 36 хил. заявления, 35 хил. от които са допустими за подпомагане. След изтичане на срока за подаване на заявления обаче, в агроведомството са получени множество сигнали от стопани, които са пропуснали да подадат документите си в срок. Ето защо се обявява нов прием, за който фермерите следва да имат предвид, че е само в дните между 15 и 19 май.

От Министерството на земеделието приканват земеделците да подадат документи, независимо дали са достигнали тавана на помощта до 250 000 евро, тъй като ведомството е предприело стъпки пред службите на ЕК за увеличаване на тавана по държавната помощ. Това ще даде възможност и на производители, които са достигнали тавана на подпомагане още миналата година, да бъдат компенсирани адекватно за увеличените разходи за обработване на земеделските земи и отглеждането на животни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    под мен
    два оглупели примата, със сигурност преяждали с украински хлебец. от канцерогена вече халюцинират.
  • 7
    2
    Дгд
    Долни мърши не наяли се
  • 3
    1
    Нагъл фермер
    Заради тъпите подлоги на Зеления чорап, дето се лъжат по рушлямската фалшива пропаганда за "украинско" зърно сега ще мога да си купя новия Майбах! Пхахахаха
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари