Изследват безплатно за хепатит в центъра на Русе

0
Днес и утре на площад "Свобода" се провеждат анонимни изследвания за хепатит
Днес и утре на площад "Свобода" се провеждат анонимни изследвания за хепатит

За да отбележи Световния ден на хепатита, който всяка година се чества през месец юли, сдружение „ХепАктив“ организира безплатни и анонимни изследвания за хепатит.

Те ще се проведат на 16 юли (16.00 - 20.00 часа) и 17 юли (09.00 -13.00 часа), на площад Свобода, пред Съдебната палата. Използват се бързи тестове, които работят с капка кръв, а резултатите излизат за 15 минути, информира Дарик.

Приемът на храна или вода не оказват влияние.

От хепатит В или С страда всеки 12-ти човек на планетата - това прави 400 млн. души по света! В България няма точна статистика за заболеваемостта, но се предполага, че 110 000 са заразени с вируса на хепатит С, а други 350 000 с вируса на хепатит В. Хепатитът е вирусно заболяване, което поразява основно черния дроб и ако не се лекува навременно, може да доведе до фатални последици. Най-често симптоми липсват и заболяването може да се установи само чрез кръвен тест. Отделете 15 минути за своето здраве и заповядайте да се изследвате безплатно и анонимно!

Ако искате да получите допълнителна информация относно хепатита (начини на предаване, предпазване, актуални терапии за лечение) или имате нужда от персонална консултация, може да го направите на специалната среща, която Сдружението организира на 17 юли от 14.00 часа  в Пленарна зала на адрес: пл. „Свобода“ № 6.

Вход свободен!

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари