Израел: Ликвидирахме двама високопоставени членове на Хамас

0
Армията е нанесла въздушни удари в град Хан Юнис
Армията е нанесла въздушни удари в град Хан Юнис

Армията е нанесла въздушни удари в град Хан Юнис

Израелската армия ликвидира двама високопоставени членове на Хамас - Джауад Абу Шамала и Закария Абу Мамар при въздушни удари в град Хан Юнис на Западния бряг, съобщиха агенциите, цитирани от БТА.

"Тази нощ самолет на израелската армия ликвидира Джауад Абу Шамала, министър на икономиката на Хамас в ивицата Газа. Като част от задълженията си той координираше финансирането на тероризма във и извън Газа", се казва в съобщението. От пресслужбата добавиха, че Абу Шамала е ръководил редица операции, насочени срещу израелското гражданско население.

"Също тази нощ израелски военен самолет нанесе удар по Закария Абу Мамар, високопоставен член на Политическото бюро на терористичната организация Хамас и ръководител на управлението ѝ за вътрешни връзки. Той изпълняваше ролята на координатор на терористичните групировки от Газа. Абу Мамар беше доверено лице на Яхия Синуар (лидер на Хамас в Газа), участвал е в акции срещу Израел и беше заплаха за мирното съществуване на еврейската държава", посочи израелската армия.

По-рано днес израелските въоръжени сили обявиха началото на голяма операция срещу Хамас в Газа и съобщиха за удари по редица обекти на радикали в ивицата.

Неназован представител на Хамас потвърди пред Ройтерс, че двамата членове на Политбюро на Хамас Абу Шамала и Абу Мамар са били убити снощи от израелските сили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Българин
    Дано скоро да отнесат основните виновници за варварските нападения-иранския шах и Путлерчо! АМИН!!! Слава Украина!!! Слава Израел!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари