Изпращаме бронетранспортьори в Украйна

1
По предложение на ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ се предвижда да бъдат дадени 100 бронирани бойни машини
По предложение на ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ се предвижда да бъдат дадени 100 бронирани бойни машини Снимка: Facebook

По предложение на ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ се предвижда да бъдат дадени 100 бронирани бойни машини

Осем народни представители – Бойко Борисов, Ивайло Мирчев (на снимката), Дилян Пеевски, Десислава Атанасова, Атанас Атанасов, Христо Гаджев, Кирил Петков и Мустафа Карадайъ са внесли в Народното събрание проект на решение за предоставяне на военно-техническа подкрепа на Украйна. Те визират бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение, както и резервни части за обслужването ѝ, с отпаднала необходимост за нуждите на МВР. Депутатите искат подкрепата да бъде по реда на Споразумението между министерствата на отбраната на България и Украйна, относно безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси. Предвижда се да бъдат дадени 100 бронирани бойни машини, заяви пред БТВ депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

В мотивите към проекторешението е записано, че с разформироването на Национална служба „Вътрешни войски“ и преобразуването ѝ в Национална служба „Жандармерия“ през 1997 г., правоприемник на имуществото се явява МВР. Става дума за различни модификации бронирана техника, произведена между 60-те и 70-те години на миналия век. Според вносителите се отделят твърде много средства за поддръжка, а в същото време техниката би била трудно приложима при изпълнение на задачите на Жандармерията. Въпреки, че е с отпаднала необходимост тя може да бъде от полза за Украйна, се посочва в проекторешението.

Според запознати би било много по-лесно вътрешните министерства на България и Украйна да сключат необходимото споразумение и на тази основа техниката да бъде предоставена, без да минава през нашето Министерство на отбраната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    7
    до умнокрасивите
    евробарометър - едва 30% от българите са за военна помощ на украйна! какво жълтопаветниците ми, 70% от нас са предатели, така ли?!? или май става обратното?!?
  • -5
    6
    До 5
    Може всички русофили да се организират,да мобилизират техните деца и внуци и да бранят майка България!Ох,те пък имат друга мила родина - Русия,може и да не се получи...
  • -1
    5
    До 3
    Като имаш армия,за войници помисли ли,кой ще защитава майка България?
  • -3
    4
    До 2
    най големите предатели на България са русофилите...
  • 5
    3
    Бай Чеп
    Закривай! Герберасти и пеперасти един патрон не са донесли в армията, ама влачат като за последно! То беше ясно, че никой не иска да имаме армия, трябва им само плацдарм за провокации срещу Русия!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари